06:45, tor, 30. Apr

Vreme: Zabeležili rekord, to pa nas še čaka





Danes in jutri bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte, zapišejo na spletni strani Agencije RS za okolje.

Vremensko dogajanje ob fronti, ki je v torek k nam prinesla občutno ohladitev, sneženje in močan veter, se je ponoči umirilo. Največ padavin je padlo na Gorenjskem, na Kredarici je 40 centimetrov novega snega. Gasilci in druge službe so odstranili 51 podrtih dreves in črpali vodo iz objektov. Zabeležen je bil rekordni padec temperature pri nas, poroča Žurnal.

Agencija RS za okolje pa navaja: “Danes bo sprva pretežno jasno, po nekaterih nižinah bo megla. Čez dan bo spremenljivo oblačno, sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14, na Primorskem okoli 17 °C.”

Jutri se bo nadaljevalo nestanovitno vreme, predvsem popoldne se bodo pojavljale krajevne padavine. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ponekod v notranjosti pa severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem od 5 do 8, najvišje dnevne od 7 do 13, na Primorskem do 15 °C.

Obeti

V petek bo delno jasno s hladnim jutrom, zjutraj bo možna kratkotrajna megla. Na izpostavljenih legah bo lahko slana.

V soboto bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami.

Vremenska slika

Nad vzhodno Evropo in Balkanom je obsežno območje nizkega zračnega tlaka s hladno fronto, ki se pomika proti Črnim morjem. Območje Alp je na robu obsežnega anticiklona s središčem nad Atlantikom. Nad naše kraje od severa doteka hladen in vlažen zrak.

Napoved za sosedne pokrajine

Danes bo spremenljivo oblačno. Popoldne se bodo pojavljale krajevne plohe in posamezne nevihte. Meja sneženja bo precej nizko. Burja v Kvarnerju bo prehodno ponehala.

Jutri bo pretežno oblačno, nekaj več sonca bo na vzhodu. Pojavljale se bodo krajevne padavine, lahko tudi kakšna nevihta. V Kvarnerju bo pihala šibka do zmerna burja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.