20:04, pet, 26. Apr

VRHUNSKO: Anže Lanišek z zmago v Ruki!





Slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek (170,1) je bil tudi danes, tako kot v soboto vnovič vodilni po prvi seriji posamične tekme smučarskih skakalcev za svetovni pokal v finski Ruki,danes mu je vodstvo uspelo obraniti.

Včeraj je potem v drugi seriji Lanišek pristal na drugem mestu, danes pa je ostal izjemno zbral in kljub nekaj minutami čakanja na ugodne vremenske razmere skočil dovolj, da je končal kot prvi in prvič v karieri zmagal ter se povzpel na najvišjo stopničko.

Izjemen ekipni uspeh Slovencev 

Na stopničkah je bil tudi Karl Geiger, ki je bil drugi, tretji pa Nemec Markus Eisenbichler, ki je bil po prvem delu drugi, tretji po polovici tekme pa je bil Cene Prevc (159,6). Med deseterico sta po prvi seriji bila tudi Peter Prevc in Timi Zajc, ki sta bila šesti oziroma osmi.

Timi Zajc je v drugi serijo precej pokvaril svoj rezultat in končal kot 20. Peter Prevc je ostal med deseterico, in sicer kot 6., njegov mlajši brat Cene pa je končal mesto pred njim. Tudi danes lahko trdimo, da gre za sijajen ekipni uspeh varovancev glavnega trenerja Roberta Hrgote.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.