09:06, sob, 18. Maj

VRHUNSKO: Žan Kranjec postal olimpijski podprvak!





Slovenski smučar Žan Kranjec je na veleslalomu v Pekingu osvojil olimpijsko medaljo, postal je olimpijski podprvak!

Po tem, ko je bil po prvi vožnji na osmem mestu je v drugi odpeljal vrhunsko, kot zna le on in napredoval vse do drugega mesta.

Pred tekmo je jasno povedal, da se zaveda da je sposoben boja za kolajne. In Žan Kranjec je s startno številko 13 je v zelo težkih razmerah, kot sta sneženje in slaba vidljivost odpeljal solidno in po prvi vožnji za kolajno zaostal 70 stotink. A v drugi vožnji je pokazal da sodi v vrh veleslalomistov in osvojil kar srebrno olimpijsko medaljo! Zmagal je Marco Odermatt, tretji pa je bil Francoz Mathieu Faivre.

“Samo sanjal sem o tem”

Žan Kranjec je za RTV Slovenija po tekmi dejal: “Na startu je bilo kup enih dvomov, vedel sem da je težka za medaljo, da imam veliko zaostanka, po drugi strani pa da nimam  kaj za izgubiti, tudi zamenjal sem smuči in v drugo sem se res dobro počutil. Dodajal sem od starta do cilja, bilo je težko, zavita proga, težko se je videlo. Ampak sem res vesel, olimpijska medalja je res nekaj neverjetnega, samo sanjal sem o tem, nisem vedel a jo bo kdaj možno osvojiti. Noro, noro, res sem vesel.”

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.