22:13, ned, 5. Maj

Z današnjim prižigom luči v Čarobni december





Maribor bo z današnjim prižigom novoletne razsvetljave in luči na novoletni jelki pred prvo gimnazijo na Trgu generala Maistra tudi uradno oznanil začetek letošnjega Čarobnega decembra. Mestna občina letos ni predvidela večjih novosti v novoletni okrasitvi mesta, koncept ostaja enak lanskemu, v ta namen pa so predvideli do 100.000 evrov.

prižig lučk v mb (1)

Za velik del brezplačnega dogajanja v veselem decembru so poskrbeli v Narodnem domu, kjer bodo ves mesec v Vetrinjskem dvoru in na še nekaj drugih prizoriščih skupaj s soorganizatorji pripravljali številne dogodke za otroke in odrasle v okviru Vilinskega mesta.

vilinsko mesto 2

Za tiste bolj komercialne dogodke je letos zadolžen Zavod za turizem Maribor – Pohorje, ki je med drugim poskrbel, da bo od danes dalje meščanom in obiskovalcem na voljo ArtMarjeva božična vasica na Trgu Leona Štuklja. Prav na najmlajšem mariborskem trgu bo potekala tudi večina koncertov, že 12. decembra bo nastopila skupina Kingston, dan zatem Tinkara Kovač.

Najbolj bo zgoščen program v zadnjih dneh starega leta, ko bo 29. decembra nastopila skupina Dan D, na predvečer Silvestrovega What da Funk in Cover Lover, vstop v novo leto pa bodo pred nekaj tisoč ljudmi zaznamovali Karneval band in MI2. Božični koncert v Festivalni dvorani bo zaznamoval nastop Bajage, v dvorani Tabor bodo nastopili Dalmatinske klape in mednarodno uveljavljeni slovensko-hrvaški duet 2Cellos.

Sredi prihodnjega tedna bo v mestu med Trgom svobode in Grajskim trgom za nekaj dni zaživel še Miklavžev sejem, do tradicionalnega božičnega sejma 23. in 24. decembra pa bodo otroke v štajerski prestolnici obiskali tudi vsi trije dobri možje.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.