00:58, sob, 27. Apr

Z zavezanimi očmi teklo 1500 ljudi





Slovenski Lioni so ta vikend ozaveščali s tekom z zavezanimi očmi v okviru akcije Tečem da pomagam. Posebnega teka se je v 7 slovenskih mestih udeležilo več kot 1500 ljudi, v prihodnjih tednih bo možno to izkušnjo doživeti še v dveh mestih. S simboličnimi startninami so zbrali 5300 €, ki jih bodo lioni v celoti namenili za slepe in slabovidne.

TDP v NOVI GORICI

Akcija Tečem, da pomagam ni le športna in družabna prireditev, ampak je predvsem akcija ozaveščanja o slepih in slabovidnih. Letos tek z zavezanimi očmi poteka 5 leto, vsako leto se akciji pridruži še kakšna nova lokacija, letos Lipica. Guverner Zveze Lions klubov Slovenije, Gregor Pajič, je po teku v Celju poudaril: »Vesel sem, da smo ta vikend uspeli ozavestiti toliko ljudi. Ko si enkrat zavežeš oči, šele spoznaš, kako dragocen je vid. Naš cilj je, da ob naši 100 letnici lionizma v svetu, ozaveščamo in pomagamo slepim in slabovidnim ter jim omogočimo čim lažje življenje. Hvala vse, ki ste bili z nami in pomagali.«

1500 ljudi si je tako ta vikend zavezalo oči in se preizkusilo v teku ter na poligonih za slepe. Izkušnja je prevzela vsakogar, mnogi so se preizkusili večkrat. Medtem ko so se Lionom v Celju na Špici pridružile številne organizacije in ponudile bogat spremljevalni program, so v Lipici tek dopolnili s programom Kobilarne. V Novi Gorici je postal Tečem, da pomagam vse-občinski praznik za družine, saj je bilo na stadionu med 300 ljudmi veliko najmlajših, skupaj pa so pretekli več kot 4400 krogov in postavili nov rekord. V Kamniku so se mnogi preizkusili na poligonu, v Slovenj Gradcu pa so se v teku preizkusili tudi glasbeniki, med njimi je bil že drug leto zapored Adi Smolar. Naslednjo nedeljo bodo tekli z zavezanimi očmi na Dnevu družin v Slovenski Bistrici, 3. junija pa še v Arboretumu. Trenuten izkupiček akcije je 5300 €, ki bo celoti namenjen slepim in slabovidnim. Zagotovo bo po 2 lokacijah še večji.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.