06:02, pon, 6. Maj

Za Marifarm zdaj tudi dve zavezujoči ponudbi





Ukrajinski Arterium Corporation in z italijanskim kapitalom povezano podjetje s sedežem v Kopru Labiofam Europa ostajata v igri za nakup večinskega deleža farmacevtskega podjetja Marifarm, hčerinske družbe mariborskega javnega zavoda Lekarne Maribor. Oba sta namreč do predvidenega roka, 18. septembra, oddala tudi zavezujoči ponudbi.

foto: STA
foto: STA

Mariborska občinska komisija, ki bdi nad postopkom prodaje Marifarma, je prispeli ponudbi pregledala na sredini seji, na kateri so po odhodu donedavnega direktorja mestne uprave Bojana Babiča za novega prvega moža imenovali dosedanjega člana komisija Boruta Bratino. Babičevo mesto je medtem zasedla podžupanja Melita Petelin.

Čeprav Bratina ni razkril, kdo je oddal zavezujoče ponudbe, niti višine ponudb, sta ponudnika v javnosti znana že nekaj časa, saj je o njih že ob oddaji nezavezujočih ponudb poročal časnik Večer. Kot je povedal prvi mož komisije, sta pravočasno prispeli dve zavezujoči ponudbi, vse ostale podrobnosti pa so po njegovem v skladu s pravili postopka poslovna skrivnost in jih do zaključka prodaje ne razkrivajo javnosti.

Ob tem je Bratina dodal, da bo obe zavezujoči ponudbi zdaj natančno pregledal in ovrednotil finančni svetovalec, družba P&S Capital, ki vodi postopek prodaje, komisija pa se bo predvidoma že naslednji teden znova sestala in se na podlagi poročila finančnega svetovalca odločila o nadaljevanju postopka prodaje.

“Komisija ima več možnosti. Lahko nadaljuje postopek s pogajanji za izboljšanje ponudbe z obema ponudnikoma ali le z enim, v skrajnem primeru pa lahko predlaga tudi prekinitev postopka prodaje, če bi ocenila, da so ponudbe neustrezne,” pravi Bratina, a dodaja, da je zadnja možnost zgolj teoretična in najmanj verjetna. Sam pričakuje, da bo postopek končan do konca leta, najpozneje pa v začetku leta 2016.

Vir: STA

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.