20:48, sob, 18. Maj

Za prenovo Dvorane Tabor skoraj milijon evrov več od začetne cene





Dobršen del Dvorane Tabor v Mariboru je prenovljen. Zdaj pa so že znani tudi stroški dosedanje obnove – ti znašajo precej več, kot pa je Mestna občina Maribor na začetku obnove računala.

Prenova dvorane je po poročanju Večera znašala 6,24 milijona evrov (z DDV). To pa je skoraj milijon evrov več, kot pa je MO Maribor na začetku predvidevala oziroma računala. Od države je sicer dobila 3,2 milijona evrov. Po vseh šestih aneksih k osnovni pogodbi z izvajalcem del, to je družba Makro 5 Gradnje, pa so stroški znani.

Aneks številka 5 je bil, po poročanju Večera, podpisan zaradi dodatnih in nepredvidenih del. Te je zahteval statik. Prav tako pa tudi zaradi nabave dodatne notranje opreme v garderobah in v vzhodnem prizidku. Ne nazadnje so upoštevali še zamenjavo luči, obnovo hidrantnega omrežja. Vse to je projekt podražilo za dobrih 302 tisoč evrov (brez DDV). Zadnji aneks pa je podražil prijekt še za skoraj 483 tisoč evrov (brez DDV). Z njim so uredili kanalizacijo, strelovod nad centralno dvorano in vgradili nov agregat.  Aneksi so skupaj z DDV prenovo podražili za 957.700 evrov.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.