18:46, čet, 16. Maj

Za Vuzenico pomembna naložba v vodovodno oskrbo





V Vuzenici je trenutno največja naložba posodobitev oskrbe s pitno vodo. Občina namreč sodeluje pri skoraj 50 milijonov evrov vrednem projektu več občin, v okviru katerega so naložbe v Vuzenici ocenjene na štiri milijone evrov. Občina letos za to namenja 300.000 evrov.

voda, foto: STA
voda, foto: STA

Z deli na razmeroma dotrajanem vodooskrbnem sistemu bodo izbrani izvajalci na območju vuzeniške občine začeli predvidoma konec avgusta, je na včerajšnji novinarski konferenci pred Vuzeniškimi dnevi povedal župan Občine Vuzenica Franc Franjo Golob, ki naložbo ocenjuje kot zelo pomembno za občino. Naložbo v visokem deležu sofinancirata država in evropski kohezijski sklad.

Med drugim bodo s projektom uredili hidravlične izboljšave na celotnem območju občine, ob zaključku projekta pa bo imelo možnost priključitve na javni vodovod do 90 odstotkov občanov. Mnogim občanom, ki živijo na bolj odročnih območjih občine, sicer ta že več let sofinancira urejanje lastnih vodnih virov.

V tem času se zaključujejo tudi dela na ostrešju vuzeniške osnovne šole, ki jo je občina v minulih letih tudi s pomočjo sredstev iz uspelih razpisov že energetsko sanirala in v njej uredila kotlovnico za ogrevanje na lesno biomaso, s čimer ogrevajo več stavb v središču Vuzenice.

Del dodatnih prostorov bo v osnovni šoli dobila tudi Glasbena šola Radlje ob Dravi, ki tam izvaja dejavnost, je povedal župan in med aktualnimi projekti nanizal še urejanje centra Vuzenice z varnimi potmi in dodatnimi parkirnimi mesti ter preplastitve nekaterih odsekov gozdnih cest v občini z okoli 2800 prebivalcev.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.