10:20, ned, 19. Maj

Zajc: Spoštovanje ukrepov je še zadnja možnost pred popolnim zaprtjem države





DS Zajc je poudaril, da so poostreni inšpekcijski nadzori v preteklih tednih pripomogli k bolj doslednemu spoštovanju pogoja PCT.

DS Zajc je poudaril, da je namen odloka predvsem nadzorovano druženje, nikakor ni namen omejitev gospodarske dejavnosti. Pri sprejetih ukrepih je Slovenija sledili vzorom sosednjih držav (Avstrije in Italije), kjer prav tako zaostrujejo ukrepe.

Predvsem so bile predlagane spremembe v gostinstvu. Med 5. in 22. uro je dovoljena samo sedeča strežba, dovoljena pa je dostava in prevzem hrane in pijače po 22. uri še vedno dovoljena.

Pred vhodom morajo gostinci navesti, koliko oseb največ je lahko v prostoru, ki sicer ni omejen z odlokom, omejen pa je z uporabnim dovoljenjem in odvisen od postavitve miz in stolov. Maske so v gostinskih obratih obvezne, obvezen je PCT. Začasno pa so zaprte diskoteke, nočni bari, tj. lokali z živo glasbo, obrati namenjeni plesu in druženju.

Dodatne spremembe so na področju omejitev zbiranja, je nadaljeval DS Zajc, 15. člen odloka namreč začasno prepoveduje zbiranje ljudi – torej javna zbiranja, javne shode, javne prireditve. Gre za prireditve, ki jih je predhodno potrebno prijaviti in so začasno prepovedane. To velja za izvedbo sejmov in kongresov, dovoljeni pa so poslovni dogodki za zaprt krog udeležencev, torej konference, izobraževanja. Dovoljeni so tudi kongresi zaposlenih, saj imajo značaj zaprtega tipa.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.