05:51, sre, 8. Maj

Zaključili 11. otroško varnostno olimpijado





V mariborski športni dvorani Lukna danes poteka že 11. finalna prireditev otroške varnostne olimpijade, ki jo vsako leto za učence četrtih razredov osnovnih šol iz regije pripravljajo na tamkajšnji policijski upravi. Na današnjem dogodku se je pomerilo dvajset najboljših ekip iz šestih predtekmovanj.

Otroška varnostna olimpijada finale 2016 (11)

Najboljše četrtošolce je že zjutraj ogrevala Plesna šola Sebastian, v času tekmovanj pa so se jim predstavili gasilci, reševalci, vojska, civilna zaščita, Furs, policisti konjeniki, policisti vodniki službenih psov in policist motorist.

Ob zaključku prireditve, so razglasili najboljše, otroke pa so s svojim obiskom presenetili vrhunski športniki, med njimi smučarka Ilka Štuhec, judoista Urška Žolnir in Matjaž Ceraj ter boksarska legenda Dejan Zavec.

Otroška varnostna olimpijada je vzgojno-preventivni projekt, ki ga že nekaj let pripravlja Policijska uprava Maribor. Mariborski policisti so z njim začeli leta 2006, od leta 2008 pa so v njem poleg policije kot nosilca združene aktivnosti vseh služb, ki v regiji skrbijo za varnost v ožjem in širšem pomenu.

Gre za skupinsko tekmovanje, na katerem učenci četrtih razredov skozi igro pokažejo pridobljena znanja o varnosti in zaščiti ter določene vsakodnevne spretnosti. V ospredju ni tekmovalnost otrok, temveč želijo organizatorji skozi igro in zabavo pri otrocih pridobiti potrebno znanje o varnosti in samozaščiti.

Letošnjo serijo predtekmovanj so 3. maja začeli v Majšperku, nato pa so se zvrstile še prireditve na osnovnih šolah v Dornavi, Jakobskem dolu, Framu, Selnici ob Dravi in OŠ Draga Kobala v Mariboru. Že lani je na jubilejni deseti olimpijadi sodelovalo 1090 otrok, od tega tudi 30 četrtošolcev iz Hrvaške.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.