06:40, pon, 13. Maj

Zaposleni v Marifarmu gredo na čakanje





Zaposleni v mariborskem farmacevtskem podjetju Marifarm, ki je preko Lekarn Maribor v občinski lasti in se že nekaj časa nahaja v finančnih težavah, bodo prihodnji teden na prisilnem dopustu, saj vodstvo zanje ni zagotovilo dela, piše današnji Večer. Direktorica Romana Fišer informacije sicer ni niti potrdila niti zanikala.

marifarm

Kot še dodaja časnik, morajo biti zaposleni na čakanju med 7. in 15. uro dosegljivi po zasebnem telefonu ali elektronski pošti, da jih lahko pokličejo na delo, če bi to kljub temu bilo.

Mariborski farmacevt je sicer že nekaj časa sredi prodajnega postopka, interes za nakup pa sta z oddajo zavezujočih ponudb izkazala ukrajinski Arterium Corporation in z italijanskim kapitalom povezano podjetje s sedežem v Kopru Labiofam Europa. Posebna občinska komisija je že pred časom potrdila predlog finančnega svetovalca, da z boljšim od obeh ponudnikov začnejo pogajanja.

Predsednik omenjene komisije, ki bdi nad prodajnim postopkom, Borut Bratina je konec oktobra izrazil pričakovanje, da bo postopek končan do konca leta, najpozneje pa v začetku leta 2016.

Vprašanje usode Marifarma in dogajanja v Lekarnah Maribor na sploh pa buri duhove tudi v mestni politiki, saj se je decembrska redna seja zaključila že z nesprejetjem dnevnega reda, potem ko je opozicija želela na sejo uvrstiti obravnavo omenjenega dogajanja. Opozicijski svetniki, ki imajo trenutno v mestnem svetu večino, so zato hitro zbrali podpise za sklic izredne seje na to temo, ki jo mora župan Andrej Fištravec sklicati najpozneje v prvem tednu januarja.

Mariborsko farmacevtsko podjetje z okoli 100 zaposlenimi se ubada z okoli 40 milijoni evrov obveznosti do bank, med katerimi je dobra polovica dolgoročnih. Zaradi nelikvidnosti se je lani nekajkrat znašlo na robu stečaja, delavci so grozili s stavko, težave podjetja pa so do dogovora z največjo upnico ogrožale tudi obstoj Farmadenta in drugih hčerinskih družb Mariborskih lekarn.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.