10:36, sre, 15. Maj

Zaposleni v ŠC Pohorje dobili plače





Zaposleni v Športnem centru Pohorje, ki so majsko plačo dobili šele nedavno, potem ko sta mariborska občina in Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) dosegli dogovor o podpisu predpogodbe za najem infrastrukture, so junijske plače dobili izplačane na današnji plačilni dan, je za STA zagotovila nova direktorica podjetja Barbara Vtič Vraničar.

getfoto2 (1)

Kot je še dodala Vtič Vraničarjeva, so denar za plačilo okoli 100 zaposlenih v podjetju zagotovili iz tekočega poslovanja in tokrat niso potrebovali pomoči Mestne občine Maribor. Ta je namreč poskrbela, da je Nigradova hčerinska družba Nipa kot aro za najem podjetju nakazala 310.000 evrov, s čimer so lahko poplačali manjkajoče plače zaposlenih in nujne obratovalne stroške. Nigrad in Mariborski vodovod pa sta pred tem Nipo dokapitalizirala vsak s po 175.000 evri.

Sicer pa se je direktorica, ki jo je na čelo ŠC Pohorje postavila DUTB, v ponedeljek znova sestala z zaposlenimi, med katerimi je še vedno precej negotovosti. Na sestanku jim je predstavila sanacijske ukrepe za boljše poslovanje, nižanje stroškov in dvig prihodkov. Kot je danes pojasnila za STA, trenutno v njihovih hotelskih zmogljivostih beležijo 58-odstotno zasedenost.

Kot piše današnji Večer, pa bo Vtič Vraničerjeva natančno pregledala pogodbe, zaradi katerih iz podjetja odteka preveč denarja, pozorna pa da bo tudi na morebitne nepravilnosti v preteklem poslovanju, ki so kazensko pregonljive.

Pri klestenju stroškov se po njenem ne bo moč izogniti niti odpuščanju, a kot je dejala, želijo ohraniti tiste, ki želijo delati, so pripadni podjetju in v njem vidijo prihodnost. Sicer pa je v zadnjih dneh že prekinila sodelovanje s štirimi zaposlenimi in pogodbenimi delavci, še dodaja Večer.

V mesecu dni naj bi prišlo tudi do podpisa najemne pogodbe, s katero bo preko Nigrada občinsko podjetje Nipa za leto dni v najem vzelo vso infrastrukturo ŠC Pohorje, torej tako hotele in apartmaje kot žičnice, sedežnice, gostinske objekte, planinske koče, igrišča in športno opremo na Mariborskem in Areškem Pohorju. Edina izjema, ki je izvzeta iz najema, je krožno-kabinska žičnica Pohorska vzpenjača.

ŠC Pohorje sodi med največje zimsko-športne centre v Sloveniji. Družba je od lani v postopku prisilne poravnave, v katerem je terjatve prijavilo 198 upnikov v skupnem znesku skoraj 74 milijonov evrov, pretekli dolgovi pa so samo do bank znašali več kot 50 milijonov evrov.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.