21:27, čet, 16. Maj

Zaradi dežja odpovedali cerkniško karnevalsko povorko, zabava v šotoru se vseeno odvija





Deževno vreme je povzročilo spremembe karnevalskega dogajanja po Sloveniji. Tako so se v Cerknici odločili za odpoved tradicionalne karnevalske povorke po ulicah, dogajanje v prireditvenem šotoru pa ostaja in sprejema tudi maske, ki bi sicer bile na povorki.

Po poročanju STA se nekatere maske predstavljajo na zabavi v prireditvenem šotoru, med njimi coprnice, butalci, žabe, polhi ter tudi letošnja nova maska butalskih čebel.  Šotor pred Osnovno šolo Cerknica tako sprejema obiskovalce, za glasbo skrbi Ansambel Saše Avsenika.

Na urniku ostaja tudi obtožnica Pustu, ki je kriv za vse, kar se je slabega zgodilo v preteklem letu, bo v vsakem primeru. V primeru zares slabega vremena bi jo nekoliko skrajšali.

V dopoldanskih urah so organizatorji sporočili: “Kljub temu pa se boste lahko zabavali pod šotorom pred OŠ Cerknica, saj se nam kljub slabemu vremenu pridruži Ansambel Saša Avsenika. Kot smo vajeni za nedeljsko dogajanje, bomo tudi v šotoru začeli točno okoli 12.32. Tam bodo tudi nekatere maske, ki se na povorki žal ne bodo mogle pokazati: coprnice, butalci, žabe, polhi in seveda tudi nove butalske čebele. Vabljeni torej na malce drugačno pustno nedeljsko zabavo. Z nami bodo: Godba Cerknica, Harmonikarski orkester Vilija Marinška, DJ Prebil in seveda Ansambel Saša Avsenika. Za glasbo in zabavo bo torej poskrbljeno. Vstop v šotor je prost! Še vedno velja, da je glavno parkirišče v Podskrajniku za vse, ki prihajate iz smeri Rakeka, od tam pa vas bo do šotora popeljal brezplačen avtobus. Parkirna mesta so možna tudi v Cerknici.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.