18:39, pon, 29. Apr

Zavajanja in zloraba položaja predsednice sveta OŠ Dušana Flisa Hoče





Na dan prihaja vedno več nenavadnih praks delovanja predsednice sveta OŠ Dušana Flisa Hoče Sanje Obaha. Sedaj se je izkazalo, da je zavajala, da ne uporabimo besede lagala tudi našemu mediju, ko nam je zatrdila, da članom sveta ni pošiljala SMS sporočil, ki bi bila vezana na vsebino volitev ravnatelja OŠ Dušana Flisa Hoče. Kot se je sedaj izkazalo ta trditev ne drži.

Po razkritjih o nenavadnem delovanjem predsednice sveta šole Sanje Obaha v postopku izvolitve ravnatelja se je na nas obrnilo več učiteljev omenjene šole. Med drugim so zatrjevali, da bi naj predsednica sveta šole tudi preko SMS sporočil želela vplivati na člane sveta šole, da oddajo in podprejo za ravnatelja Alojza Veličkega. Zato smo Sanjo Obaha po tem povprašali in ta nam je odgovorila: “Članom sveta zavoda nisem pošiljala nobenih sporočil, katerih vsebina so bile volitve, razen uradnih dopisov (vabila, zapisniki).” .

Glede na to, da smo v uredništvo včeraj prejeli vsebino tega sporočila in preverili njegovo avtentičnost, lahko z gotovostjo trdimo, da je Sanja Obah zavajala naš medij in s tem celotno javnost. V svojih izjavah je bila tako nespretna, da je celo za medij Večer v enem od člankov to tudi priznala. Da je predsednica sveta zavoda naklonjena trenutnemu ravnatelju Veličkemu pa ne čudi, oba veže skupna zgodovina. Namreč v času, ko je bil Velički ravnatelj na srednji trgovski šoli, je bila na njej zaposlena tudi Sanja Obaha. In kot po naključju, so se tudi na Trgovski šoli ob vnovični neizvolitvi Veličkega dogajali inšpekcijski nadzori in pritiski na svet zavoda.

Po neizvolitvi Veličkega na srednji trgovski šoli je Velički postal ravnatelj OŠ Dušana Flisa Hoče in kot naključje, se je kasneje v tej šoli zaposlila tudi Sanja Obaha, ki je vidno navijala za ponovno izvolitev trenutnega ravnatelja.

Ministrstvo podalo pozitivno mnenje izvolitvi Petri Urek

Po naših informacijah je že konec januarja predsednica sveta zavoda prejela tudi pozitivno mnenje ministrstva za imenovanje Petre Urek, a tega dokumenta vse do danes Obaha članom sveta zavoda ni predstavila. Učitelji, ki se z njenim delovanjem ne strinjajo ji predvsem očitajo, da je predsednica že leto do vnovične izvolitve sklicala sejo z pričetkom postopka volitev, s čimer namigujejo, da sta Obaha in Velički želela speljati postopek v času počitnic in domnevala, da se na postopek ne bi prijavil nihče.

Prav tako je za njih sporno, da je kot predsednica želela vplivati na člane sveta zavoda, da podprejo Veličkega. Prav tako pa njeno sodelovanje v inšpekcijskem nadzoru, kjer je imela možnost vplivati na zapisnik inšpektorice.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.