06:08, pon, 20. Maj

Že 10 let pošiljajo “Zdravje v vsak dom”





To soboto, 18. junija, bo prireditev Zdravje v vsak dom s humanitarno noto že deseto leto zapored popestrila dogajanje v Mariboru. Predstavniki Lekarn Maribor v sodelovanju s hčerinsko družbo Farmadent bodo od 9h do 15h na Trgu svobode pripravili delavnice in strokovna svetovanja o pravilni in varni rabi zdravil ter preventivi in zdravem načinu življenja.

Zdravje v vsak dom

V času prireditve bodo za obiskovalce Trga na voljo brezplačne meritve glukoze v krvi, krvnega tlaka, podarili vam bodo kupon za brezplačne meritve holesterola in trigliceridov v enotah Lekarn Maribor, opravili preglede kože, izmerili vaš vitaminsko-mineralni status… Glede na pretekle izkušnje, bo verjetno tudi letos veliko zanimanja pritegnila ponudba na stojnici z zdravilnimi zelišči, kjer boste lahko izvedeli marsikaj v povezavi z uporabo in blagodejnim učinkom posameznih delov zdravilnih rastlin…

meritve, Zdravje v vsak dom

Farmacevti Lekarn Maribor bodo predstavljali nove storitve, ki jih izvajajo v lekarnah, denimo storitev Nosečnice (ki je namenjena bodočim staršem in mladim mamicam). Predstavili vam bodo tudi Pregled uporabe zdravil (PUZ), ki vam je na voljo v lekarnah in v okviru katere lahko vaš izbrani farmacevt opravi natančen pregled vseh zdravil, ki predstavljajo vašo terapijo. Svetuje vam lahko tudi o uporabi izdelkov za ohranjanje zdravja, ki jih uživate ali pa vas opozori na morebitne težave, ki lahko nastopijo zaradi istočasnega jemanja določenih zdravil ali prehranskih dopolnil. Ker prihaja čas dopustov, so za vas pripravili brezplačne izvode revije Pripravljeni na poletje, kjer vam farmacevti Lekarn Maribor podajajo napotke, ki vam bodo gotovo koristili pri pripravah na dopust, kakor tudi na dopustu samem.

Zdravje v vsak dom 2015, Trg Svobode

Ob osveščanju tudi zabava
Poleg strokovnih predstavitev in nasvetov bo v soboto poskrbljeno tudi za zabavni del. Organizatorji so na Trg Svobode povabili zvezde šova Znan obraz ima svoj glas, vključno z zmagovalcem šova in priznanim imitatorjem Tilenom Artačem. Posebej za otroke pripravljajo spretnostne preizkuse varne vožnje z avtomobilčki Jumicar, potekale bodo senzorične delavnice v organizaciji Zveze prijateljev mladine Maribor, poslikava obraza, predstavil se nam bo Zavod PET s terapevtskimi psi, kolo sreče s privlačnimi nagradami in še veliko zanimivega.

Zdravje v vsak dom 2015, Trg Svobode 2

Projekt Zdravje v vsak dom tudi letošnje, jubilejno 10. leto zaznamuje humanitarna nota
Z mesecem junijem se je zaključila dobrodelna aktivnost, povezana s priznano blagovno znamko Lekarn Maribor – BebiVal, pod nazivom Nežen dotik. V okviru akcije so zbirali odtise ročic malčkov. Z zbranimi odtisi bodo opremili avtobus v Mariboru, ki ga bodo predstavili na prireditvi. Za zbrane odtise ročic pa bodo (prav tako na prireditvi) Zvezi prijateljev mladine Maribor donirali denarna sredstva za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.