19:04, čet, 2. Maj

Znano je, kdaj bo razstava jaslic v Samostanski kleti v Sveti Trojici. Kdor želi sodelovati, se še lahko prijavi





V Samostanski kleti v Sveti Trojici bo med 23. in 30. decembrom 2023 tradicionalna, že 12. razstava jaslic, ki jo organizirajo Zavod za turizem Sveta Trojica, naselja v Sveti Trojici, Občina Sveta Trojica in lokalna društva. Zavod za turizem vabi izdelovalce jaslic, da se s svojimi izdelki pridružijo razstavi.

Razstava jaslic bo potekala v okviru Zimske pravljice od 23. do 30. decembra 2023. Prostor za razstavljanje je brezplačen in urejen. “Jaslice lahko prinesete med 15. in 21. decembrom 2023 na naslov Zavod za turizem Sv. Trojica, Trojiški trg 26, 2235 Sv. Trojica,” sporočajo z zavoda. Izdelovalci dobijo več informacij o tem, do kdaj se lahko dogovorijo za udeležbo na razstavi na telefonski številki 031 702 904 ali preko elektronske pošte turizem@svetatrojica.si.

Razstava se bo razprostirala na 400 kvadratnih metrih pred nedavno restavrirano samostansko kletjo, kar daje poseben čar vsem razstavljenim jaslicam.  Vsako leto razstava vključuje jaslice, ki so jih izdelali tako najmlajši kot starejši izdelovalci, posamezniki ali skupine. Tako vsako leto sodelujeta npr. tudi Osnovna šola in vrtec Sveta Trojica. Člani Kulturnega društva Studenci Maribor letos v okviru razstave praznujejo 100 let obstoja. V samostanski kleti bodo  predstavili svoja slikarska umetniška dela na temo adventa in božiča. Lokalna društva in naselja pa vedno dodajo zanimive in krajinsko obarvane jaslice, ki še dodatno obogatijo doživetje. S prijaznostjo in gostoljubnostjo domačinov se ustvari pristno vzdušje, ki v današnjem vrvežu pogosto manjka.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.