05:56, sob, 27. Apr

Znova razprava o cenah storitev v Športnem parku Ruše, direktor in županja še vedno nista našla dialoga





O cenah Javnega zavoda Športni park Ruše smo v zadnjih dveh mesecih že nekajkrat poročali. Tokrat je bila omenjena problematika ena izmed točk na 20. redni seji Občinskega sveta Občine Ruše. 

Kot smo že poročali, je dvig cen v Športnem parku Ruše je potrdil svet zavoda, v katerega večino članov imenuje občinski svet, enega predstavnika pa je imenovala sama. Podražitev so podprli štirje od petih članov. V svetu zavoda, sta sedela glavna akterja njene volilne ekipe in sicer Miha Žižek in Robert Leva. Dva člana, med njimi je tudi Žižek, sta v preteklih dneh odstopila.

“O dvigu cen nismo bili obveščeni niti s strani direktorja javnega zavoda, kakor tudi ne s strani naših predstavnikov, ki bi se verjetno v tako pomembni točki naj posvetovali z občinsko upravo
oz. mano kot županjo,”
je uvodoma dodala. Dopisna seja je bila brez predhodne seznanitve ustanoviteljev, o dvigu cen nismo bili obveščeni niti s strani direktorjev, niti s strani naših predstavnikov, ki bi se verjetno naj v tako pomembni točki posvetovali z občinsko upravo oz. z mano kot županjo,” je dodala.

Predstavila je tudi nekaj primerjav s cenami drugih primerljivih kopališč v Sloveniji, ki pa, kot smo že poročali, niso dejansko primerljive, saj gre za drugačne termine.

“Primerjave cen, ki jih daje županja in Občinska uprava so po mojem mnenju nekorektne in zavajajoče”

Gorazd Ladinek, direktor Športnega parka Ruše, je dejal: “Meni je žal, da je to prišlo na taki nivo, da razpravljamo preko medijev. Trdim, da je cenik, ki smo ga pripravili, korekten do vseh. Te primerjave cen, ki jih daje županja in Občinska uprava so po mojem mnenju nekorektne in zavajajoče.” Komentiral je nekatere primerjave, ki jih je predstavila županja.

“Glede na cenik, ki smo ga sprejeli, imamo v tem trenutku, samo na bazenu na blagajni, brez šol, v januarju malo manj kot 28.000 evrov, gre za največji promet do sedaj, z upoštevanimi šolami je bil 22.000 evrov.” Zabeležili smo več kot 400 vstopov, 38 vstopov za pet ur, vsi ostali za 120 minut. “Za 99 procentov obiskovalcev, se ni spremenilo nič,” poudari.

Županja mu je dejala tudi, da vse od plač, materialnih stroškov in investicij, plačuje ustanoviteljica, a je Ladinek to zavrnil, dejal je: “ŠPR plačuje Občini Ruše mesečno najemnino v višini 10.156 evrov, vse stroške tekočega rednega vzdrževanja iz naslova prihodkov. In tega ni malo.”

Že na pretekli izredni seji so svetniki direktorja in županjo pozvali, da se sestaneta in dosežeta dogovor. To bosta storila v prihodnjem tednu. “Poudarjam, da se s cenami ne strinjam, cene so previsoke za naše občane, hkrati pa se ne strinjam z načinom, na kakšen način je pravzaprav do tega dviga cen prišlo, kajti o tem, kot občina Ruše nismo bili seznanjeni.”

 

 

 

 

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.