17:56, tor, 23. Jul

ZPM Maribor ob dnevu Zemlje vabi k nagradni akciji šivanja vrečk

Na svetovni dan Zemlje so se spomnili tudi pri Zvezi prijateljev mladine (ZPM) Maribor, ki ga tokrat obeležujejo drugače. Namesto prireditve na Trgu svobode začenjajo danes akcijo šivanja vrečk za sadje in zelenjavo za večkratno uporabo – VREČKA SREČKA.

“Želimo prispevati k spremembi nakupovalnih navad in zmanjšati obtok plastičnih vrečk za enkratno uporabo, pa tudi k smotrnejšemu nakupovanju oblačil in ponovni uporabi tekstilov, ki jih več ne potrebujemo,” so zapisali v sporočilu za javnost in dodali: “K sodelovanju vabimo predvsem mlade, dela pa se lahko lotite tudi otroci ob pomoči odrasle osebe, veseli bomo tudi sodelovanja vseh ostalih, ki vam je mar. Da vam bo lažje, je Nina Rozina, mlada modna oblikovalka, navdušenka nad ponovno uporabo tekstila in vztrajna učiteljica šivanja, posnela video z navodili, kako iz starih zaves ali drugega odpadnega tekstila vrečko izdelate.”

Tako vabijo, da otroci in mladostniki izdelajo čim več vrečk: “Prosto pot pa dajte tudi vaši domišljiji in umetniški žilici. Nagradili bomo namreč tistega, ki jih bo sešil največ in tistega, ki bo sešil najbolj umetniško in domiselno. Pogoj je, da za šivanje uporabite čiste tekstilne ostanke, odslužena oblačila, zavese … Material naj bo lahek in tanek, vrečka pa kakovostno zašita in tako primerna za večkratno pranje in uporabo.”

Akcija VREČKA SREČKA bo trajala do 31. 8. Do tega datuma pošljite ali dostavite vrečke na ZPM Maribor, Razlagova 16, v Maribor, kjer jih bodo nato oprali in jeseni, ko bodo tržnice polne domačih jabolk in zelenjave, razdelili kupcem. “Ker je do takrat še daleč, nam pošiljajte fotografije vrečk, ki jih boste sešili in nam tako pomagali k šivanju spodbuditi čim več ljudi,” so še zapisali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.