05:46, sre, 8. Maj

Žulo zamenjal Lah, Žula pa Krajcerja





Marko Žula, dosedanji direktor mariborske Mestne uprave, je dan potem, ko je ostal brez tega položaja, dobil novo službo – člani nadzornega sveta Nigrada so ga imenovali za direktorja. Mestna uprava MOM pa je z današnjim dnem uradno dobila novega, v.d. direktorja – Damjana Laha.

zula

Marka Žulo so člani nadzornega sveta javnega komunalnega podjetja Nigrad za direktorja imenovali na sredini večerni seji, čeprav ni bil eden od 11ih kandidatov, prijavljenih na razpis za to mesto. Kot je na današnji tiskovni konferenci pojasnil mariborski župan Andrej Fištravec, so ga nadzorniki obvestili, »da niso želeli iz razpisa izbrati nikogar.« Žulo so za to mesto predlagali, ker je kot dir. Mestne uprave sodeloval pri številnih sanacijah mariborskih podjetij, projektov itd. Imenovali so ga za obdobje enega leta in tako je postal že sedmi direktor Nigrada v zadnjih sedmih letih. Na današnji novinarski konferenci je povedal, da mu je župan zaupal nalogo, do katere goji spoštovanje: »Spominja me na stanje, ki sem ga pred več kot letom dni prevzel ob prihodu na MOM. Čaka me konsolidacija, reorganizacija, zmanjšanje številna vodilnih delavcev…«. Na tej funkciji je zamenjal dosedanjega direktorja Nigrada Vladimirja Krajcerja, ki je podjetje vodil pretekli dve leti.

fistravec

Prav tako je reorganizacijo, kot eno svojih prioritetnih nalog, napovedal tudi v.d. dir. Mestne uprave Damjan Lah: »Prva naloga je, da spoznam ljudi, ki delajo v Mestni upravi, da oni spoznajo mene in da ugotovimo ali smo tako ekipirani sposobni premikati meje Maribora.« V tej luči je poudaril, da se zaveda odgovornosti, ki jo prevzema. Konkretno o reorganizaciji je še izpostavil, da bodo »spremembe, ki se bodo zgodile, posledice zelo preciznega, načrtnega projekta. Tisti, ki pač ne bo uspel slediti tempu, bo težko ostal del ekipe.« Ta, omenjeni projekt, pa je – po njegovih besedah – delovanje mariborske občine funkcionalno in organizacijsko optimizirati. V tem smislu je še napovedal združevanje posameznih nalog oz. služb, ki opravljajo istovrstno delo ter tako preprečiti razdrobljenost in ocenjevanje dela slehernega posameznika. Sicer pa, pravi, da verjame, da je je današnji prevzem v.d. funkcije začetek dobrega in spoštljivega sodelovanja.

lah

Lahovo imenovanje je med tem sprožilo različne odzive javnosti in medijev. Predvsem zaradi obtožbe o spornem najemu prostorov za Nacionalni preiskovalni urad, do katere je prišlo v času Lahove funkcije generalnega sekretarja na notranjem ministrstvu. Ljubljansko okrajno sodišče ga je v tem primeru oprostilo, a zaradi pritožbe tožilstva zadeva še ni pravnomočna.
Podrobnosti v oddaji Občinski informator na BK TV!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.