19:29, pet, 26. Apr

Županski kandidat Rok Zalar za učinkovitejši Maribor





Kandidat Zelenih Slovenije za župana Mestne občine Maribor je 34-letni Rok Zalar. Za prihodnost drugega največjega slovenskega mesta se mu zdi ključno učinkovitejše črpanje sredstev EU in zmanjšanje občinske lastne porabe. “Nekaj je treba narediti, da bo vse skupaj delovalo bolj optimalno,” je povedal.

rok zalarMed njegovimi prvimi nalogami v primeru izvolitve za župana bodo kadrovska strukturna optimizacija mestne uprave, izboljšanje sistema delovanja mestnih četrti in krajevnih skupnosti ter temeljit pregled izvajanja javno-zasebnih partnerstev. “To so izhodiščne točke, ki jih je treba začeti urejati, da lahko gremo potem naprej, v nadaljnji razvoj, nadaljnje projekte,” je poudaril v svoji predstavitvi.

Kot predstavnik Zelenih Slovenije daje prednost okoljskim projektom, med drugim sistematični skrbi za drevesa, povečanju zelenih površin in celoviti oskrbi s pitno vodo. “Problem so tudi zapuščeni vinogradi. Vedno je izgovor lastništvo, zato je morda to tudi znak, da se mora prevetriti lastniško politiko,” je dodal.

Zalar je zaposlen v zasebnem podjetju in hkrati predsednik Novega sindikata trgovk in trgovcev Slovenije (NSTTS). Na listi Zelenih je kandidiral na letošnjih volitvah v DZ. “Sprejel sem ta dodaten izziv, ker imam zaupanje v prenovljeno stranko in začrtano smer. Želim si, da izkoristimo to priložnost in z ostalimi kandidati za svetnike sooblikujemo dnevno dogajanje v mestu,” je navedel.

Poudaril je, da je ideološko neobremenjen in sledi le zdravemu razumu. “Ne mislim se prepirati o tem, kdo je naredil več ali manj, ampak svoj čas in energijo usmeriti v probleme, s katerimi se soočajo tako občina kot moji sokrajani,” je dejal.

Zalar je tudi nosilec liste Zelenih Slovenije za člane mariborskega mestnega sveta. Na njej je med drugim nekdanji mestni svetnik Melqart Mohamad Berro, ki je pred štirimi leti neuspešno kandidiral za župana.

Kandidatov za župana Maribora na letošnjih volitvah je 18. Kandidaturo s podpisi občanov sta poleg aktualnega župana Andreja Fištravca vložili še Lidija Divjak Mirnik in Melita Petelin. S podporo strank pa poleg Zalarja in Franca Kanglerja, ki ga poleg njegove NLS podpirajo še SDS, SLS in SNS, kandidirajo še Saša Arsenovič (SMC), Alenka Iskra (SD), Zdravko Luketič (NSi), Uroš Prikl (DeSUS), Vlado Šega (Levica), Josip Rotar (Lista kolesarjev in pešcev), Igor Jurišič (Stranka mladih – Zeleni Evrope), Aleksander Kamenik (Stranka Aleksandra Kamenika), Zdenko Vinkov (Stranka slovenskega naroda), Borut Ambrožič (Stranka medgeneracijske solidarnosti in razvoja), Igor Domanjko (Lista novinarja Bojana Požarja), Matic Matjašič (Lista mladih. Povezujemo) in priprti Andrej Šiško (Gibanje Zedinjena Slovenija).
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.