05:01, tor, 21. Maj

Energetika Maribor: Odstop direktorja Borisa Novaka

Boris Novak, direktor Energetike, je z včerajšnjim dnem, 20. marca, podal odstopno izjavo. Kmalu tako kot kaže, ne bo več direktor Energetike Maribor.

Predsednik nadzornega sveta Damijan Škrinjar, nam je informacijo potrdil: “Lahko potrdim, da je Boris Novak, včeraj, v ponedeljek, podal odstopno izjavo z mesta direktorja Energetike Maribor.” Odstopil je zaradi osebnih razlogov.

“Kot predsednik nadzornega sveta Energetike Maribor potrjujem prejem odstopne izjave mag. Borisa Novaka, ki se z 31. 5. 2023 poslavlja z mesta direktorja iz osebnih razlogov. Nadzorni svet Energetike Maribor iz Skupine JHMB bo pravočasno sprožil vse ustrezne postopke za imenovanje novega direktorja, pri čemer je cilj, da jih zaključi do navedenega datuma odhoda sedanjega direktorja. Ob tem se g. Novaku zahvaljuje za korektno in profesionalno medsebojno sodelovanje ter dobro vodenje podjetja v času energetske krize,” so še pisno za naš medij iz Javnega holdinga Maribor, sporočili besede Damijana Škrinjarja.

Nadzorni svet se bo seznanil z odstopom

Z njegovim odstopom se mora zdaj seznaniti nadzorni svet, to pričakujejo da bo na naslednji redni seji, ki bo konec tega meseca ali v začetku prihodnjega. Kako bodo postopali vnaprej pri iskanju novega direktorja še ne vedo. Na seji nadzornega sveta se bodo seznanili s časovnico odstopa, pa bo ta skladen s pogodbo o zaposlitvi na Energetiki Maribor, ki jo ima Novak. Verjetno bodo z njim sklenili sporazum, kjer bodo opredelili datum prenehanja funkcije, ter odločali o tem kar mu pripada ter kaj mora on predati podjetju, v skladu z pogodbo o zaposlitvi.

Vodenje je sicer prevzel februarja lani, po tem, ko so odstavili dolgoletnega direktorja Alana Perca.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.