10:12, sob, 4. Feb

Franjo Golob končuje svoj tretji mandat, vidi še veliko možnosti za naprej

Včeraj smo v našem studiu gostili aktualnega župana občine Vuzenica Franja Goloba. Povabili smo tudi Simono Kremzer, ki je vabilo prvo zavrnila, nato nas ponovno kontaktirala in želela sodelovati, kasneje pa si ponovno premislila in na soočenje ni prišla. Franjo Golob ni želel komentirati, da se soočenja ni udeležila, ji je pa čestital za pogum, da se je odločila kandidirati.

Končuje svoj tretji mandat

Uvodoma je aktualni župan povedal, da ima pri ponovni kandidaturi vso podporo pri družini. Odločitev ni bila težka, čeprav prizna: “Včasih pridejo trenutki, ko se vprašaš, ali se je še potrebno izpostaviti, kajti politiki smo vsak dan bolj izpostavljeni.” Zazrl se je tudi v zadnja štiri leta, pri tem pa ni pozabil na svetnike: “Tudi zadnji mandat, ne spomnim se, da kakšni sklep ali sprejemanje pomembnega akta, da ga nismo soglasno podprli.”

Je želje občanov možno uresničiti? “Najprej je treba razumeti razumevanje, koliko imaš pogače, izhajaš iz domačega proračuna, domače denarnice, ko oče in mati zaslužita svoj del plače, otroci zahtevajo več. Veš, kaj si zastaviš kot prioriteto. Najprej je potrebno poplačati vse položnice, zakonske naloge, tisti del pogače, ki ostane, je namenjen investicijam.”

“Veliko projektov je bilo v tem mandatu. Projekt se začne takrat, ko dobiš idejno zasnovo. Takrat, ko nameniš sredstva, da se izdelajo strokovne študije in tudi, ko te ljudje na to nagovorijo. Dokončali smo kar nekaj pomembnih investicij, predvsem s strani varnosti v prometu.”

V občini so v zadnjih letih naredili kar nekaj projektov vezanih na cestno infrastrukturo: “Občina po prebivalcih ni velika, je pa po površini glede na prebivalstvo, kar razpršena, preko 50 kvadratnih kilometrov. Imamo približno 180 kilometrov cest, te ceste se ločijo tako na lokalne, gozdne in državne. Jaz sam in občinski svet, občinska uprava in vedno več občanov opaža, da so to ceste, ki imajo ime. Pravzaprav je to nujno potrebna cestna infrastruktura, na kateri se vsakodnevno odvija promet, ne le lokalni, predvsem so tu nujne naloge, naj se gre za šolske prevoze, patronažno službo, reševalna vozila, pomoč na domu, ljudi, ki se ne preživljajo samo s kmetijo, ampak odhajajo v službo. Ceste se morajo vzdrževati 365 dni na leto.” Vsako leto namenijo precej sredstev, da so tudi makadamske ceste dobro vzdrževanje, da imajo dobro odvodnjavanje.

V celoti mu lahko prisluhnete spodaj.

 

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *