21:09, sob, 22. Jun

Izvajalec del mostu na Mariborski otok meni, da so bila dela izvedeno kvalitetno, zaključila se bodo dva meseca kasneje

Dela na mostu na Mariborski otok naj bi se zaključila v začetku julija, vendar po ogledu samega mostu lahko vidimo, da temu še ni tako. Obrnili smo se na Mestno občino Maribor, kjer so nam med drugim dejali, da gre pri ureditvi za začasno rešitev: “Dela še niso zaključena, potrebno jih bo še izvesti na predelu, ki je izven pohodno/povozne površine mostu.”

Most bo predvidoma zaključen najkasneje do sredina avgusta

Matjaž Nemanič iz podjetja Senmed d.o.o., ki je izvajalec del, je za lokalec.si povedal, da bo most predvidoma zaključen najkasneje do sredine avgusta: “Odvisni smo od dobave končnih materialov, saj dobavitelji zamujajo z dobavami. Na žalost nimamo vpliva na težave s dobavami materialov, s katerimi se soočamo vsi na trgu, po prejetem materialu pa je to vse potrebno še vgraditi.”

Po njegovem mnenju je pomembno, da kopališče nemoteno obratuje in da je most prehoden, saj se ga že uporablja od začetka tega meseca.

“Pragovi so bili skladno z zahtevo pregleda včeraj v sredo – ti ki so bili označeni. Ob tem moramo povedati da pragov ni dobavilo naše podjetje in da dobava pragov ni bila del naše pogodbe. Zahtevke popravila pragov smo izvedli, ko smo uspeli pridobiti material,” doda.

Povprašali smo ga, kako komentira izvedena dela “Dela so izvedena kvalitetno, čakamo še na dokončanje ograje, ki se bo zaključila po izvedbi novih inštalacij vakumske kanalizacije ter novega zmrzlinsko odpornega vodovoda – zaradi tega mora biti ograja še pritrjena kot je, da je omogočen dostop ostalim izvajalcem. Dela bodo zaključena do sredine avgusta.”

Prišlo je do zamude materialov, hkrati pa do podražitev. A izvajalec končne številke še ni. “Glede končne ocene vrednosti izvedenih del v tem trenutno nimamo končne številke, so pa dražitve na trgu dejstvo, ki so nas vse doletele.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.