22:25, sob, 22. Jun

Kdo je kandidatka, ki lahko v Šentilju županu Žvabu vzame županski stolček?

V občini Šentilj bodo letošnje lokalne volitve bistveno bolj vroče kot se je še do nedavnega zdelo na prvi pogled, ko je s kandidaturo pohitel aktualni župan Štefan Žvab, sledila pa mu je še Marija Janžek, ki se je pred leti proslavila s civilno iniciativo proti kompostarni v Ceršaku, a je že takoj dobila predznak satelitske liste Štefana Žvaba in SDS. Slednja na volitve ne bo odšla z županskim kandidatom, leta 2018 je to bil Marijan Pojbič.

Najresnejši izzivalci za vodenje občine bodo kot kaže zagotovo zbrani okoli Golobovega Gibanja Svoboda, kjer so se združili z različnimi opozicijskimi akterji, predvsem z edinim pravim opozicijskim svetnikom v aktualnem občinskem svetu Borisom Bezjakom, ker jih pretirano sodelovanje župana Štefana Žvaba s stranko SDS Marijana Pojbiča in Bojana Belne precej moti.

Neuradno naj bi za svojo župansko kandidatko predlagali Zdenko Ploj, magistro turizma, sicer pa generalno direktorico rogaškega hotela Atlantida.

Kdo je Zdenka Ploj?

49-letna Velčanka ima za seboj bogato dolgoletno managersko kariero pri nas in v tujini. Med leti 2013 in 2020 je vzpostavila in vodila še Villo Oasiss v hrvaški Puli. Po javno dostopnih podatkih je članica Izvršilnega odbora Združenja hotelirjev pri TGZS, članica društva Women&wine ter do letošnjega julija tudi članica društva FAM (poslovne ženske Slovenije).

Gibanje Svoboda je na zadnjih državnozborskih volitvah v občinah Kungota, Pesnica in Šentilj v parlament dobilo poslanca Darka Krajnca, ki je zamenjal dolgoletnega poslanca Marijana Pojbiča (SDS). Krajnc velja za nekoč dolgoletnega opozicijskega svetnika in kritika lokalne oblasti v Šentilju. Po naših informacijah bi naj bil aktivno vpet v delo na lokalnih volitvah v Šentilju.

Viri iz Sladkega Vrha pa so nam tudi zaupali, da bi naj aktualni župan Štefan Žvab pred kakšnim mesecem dni poskušal Darka Krajnca in Gibanje svoboda prepričati k podpori njegove kandidature, a so ga zaradi pretiranega sodelovanja z Bojanom Belno in Marijanom Pojbičem (oba SDS) zavrnili.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.