08:41, tor, 25. Jan

Mariborčani letos boljši tudi od Litijanov

Oglejte si celotno tekmo 12. kroga prve slovenske lige v dvoranskem nogometu, ki je bila odigrana v minulem januarju. Mariborčani so z visoko zmago (6:1) potrdili točkovno prednost pred Litijani, ki sicer veljajo za večkratne državne in pokalne prvake, prisostvovali pa so tudi v elitnem evropskem pokalu.

Tekma je bila večino časa negotova in napeta, po izključitvi gostujočega kapetana Gašperja Vrhovca, pa so Mariborčani na koncu zmagali z visokim rezultatom 6:1.

Že pred tekmo je bilo prisotnega veliko vznemirjenja, saj sta tako Maribor kot Litija v ožjem krogu favoritov za najboljša mesta v letošnji sezoni. Uvod tekme ni deloval v smeri končnega rezultata, nogometaši Litije so namreč že v prvi minuti povedli z 1:0. Po uspešno izvedenem kotu je zadel Nermin Hasanbegović. Mariborčani so v deveti minuti izenačili in dve minuti pred koncem tudi povedli z 2:1. Za oba zadetka domačih v prvem polčasu je bil zaslužen Denis Totoškovič.

Napeto in rezultatsko tesno tekmo smo spremljali tudi prvih deset minut drugega polčasa, nato pa je gostujoči kapetan – Gašper Vrhovec zaradi agresivne igre prejel še drugi rumeni karton in bil posledično izključen. To je bila kot voda na mlin za Mariborčane, ki so izključitev ključnega nasprotujočega igralca dobro izkoristili in v zadnjih desetih minutah zadeli še štirikrat. Med strelce so se vpisali še Žiga Čeh, 2-krat Matej Fideršek, in za svoj tretji gol na srečanju Denis Totošković.
Trener Litije, Tomislav Hrvatin, je sicer izrazil razočaranje nad končnim rezultatom, vendar slovenskemu reprezentantu izključitve ni očital.

Štajerska ekipa je zmagala tudi v naslednjem krogu in z rezultatom 10:2 porazila KMN Puntar. S tem PROEN Maribor trenutno s tekmo več zaseda vrh lestvice 1. slovenske futsal lige. Tekma z Dobovcem, ki sledi ta konec tedna, bo velikega pomena, saj se bodo Mariborčani pomerili z neposrednim konkurentom za prvo mesto.

1

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *