11:20, pon, 20. Maj

Neverjetno: Urošu uspelo doseči nov Guinnessov rekord v maratonu najdaljšega kegljanja

V soboto, točno ob 16. uri, se je po 24 urah neprekinjenega kegljanja, Uroš Stoklas razveselil novega Guinnessovega rekorda v maratonu najdaljšega kegljanja.

Urošu so takšni in drugačni izzivi vsekakor pisani na kožo

»Za podiranje Guinnessovega rekorda v najdaljšem kegljanju sem se odločil, ker ne spim na lovorikah in vedno iščem nove izzive. Tudi zato sem si zadal nekaj, kar si ni še nihče. Če delam že vse te ekstreme v kolesarstvu, zakaj ne bi tudi na svojem področju in v svojem primarnem športu. Pri vsakem takšnem izzivu razmišljaš, če si dovolj treniral, če si dovolj pripravljen … Grem v nepoznano, ampak grem do konca in upam, da bo uspelo« pravi Uroš.

V 31 letih kegljanja je, na svetovni ravni, pravzaprav osvojil že vse, kar je osvojiti mogoče – 34 medalj na velikih tekmovanjih, od tega kar 9 zlatih, obenem pa je bil šestkrat svetovni klubski in trikrat svetovni pokalni prvak. Da mu volje in vztrajnosti ne manjka, je dokazal tudi ob 28-urnem kolesarjenju na sobnem kolesu v Izlakah.

Uroš vsakemu dogodku, kjer sodeluje, doda tudi dobrodelno noto in tako je bilo tudi na tokratnem lovu na Guinnessov rekord v najdaljšem kegljanju. Del zbranih sredstev bodo podelili najperspektivnejšemu mlademu športniku v Občini Radlje ob Dravi po izboru ŠZ Radlje ob Dravi.

VIDEO: V Radljah ob Dravi Uroš Stoklas postavlja Guinnessov rekord v 24-urnem neprekinjenem kegljanju

V petek, ko so kazalci na uri pokazali 16.00, se je Uroš Stoklasa podal na lov za Guinnessov rekord v najdaljšem kegljanju. Lovljenje rekorda je potekalo v Radljah ob Dravi v Bowling centru bajta, in sicer na kar štirih stezah. Rekorda ni lovil sam, pri tem so mu namreč družbo delali številni svetovni in državni prvaki, rekorderji in ljubitelji kegljanja – praktično vsa elita svetovnega kegljanja, med katerimi so bili tudi Boris Benedik, Vilmoš Zavarko, Tomas Kiss, Csongor Barany in številni drugi.

V spremljavi se je zvrstilo 67 kegljačič in kegljačev. Zdaj že novega lastnika Guinnessovega rekorda, je na lovu spremljalo in spodbujalo kar nekaj gledalcev, pozdraviti jih je prišel tudi župan Občine Radlje ob Dravi, Alan Bukovnik, ki je dejal, da mu je v čast, da se je lahko takšnega dogodka udeležil prav v svoji občini.

Uroš je z ekipo v 24 urah kegljanja odigral 24 iger po pravilih zveze, za to porabil 2880 metov in podrl neverjetnih 14944 kegljev, kar je povprečno predstavljalo 622,7 kegljev na igro.

Za dosego 24 ur je potreboval še dodatno 7 lučajev v katerih je podrl 52 kegljev. Tako je izvedel 2887 metov in zadel 14996 kegljev. V 24 igrah je le dva krat podrl manj kot 600 kegljev (599 in 596. Zaključek tega neverjetnega podviga je spremljalo izredno veliko število gledalcev, ki so ga z glasnim navijanjem vzpodbujali da je vzdržal do konca. Sreča in veselje ob izpolnjenem cilju pa je bila nepopisna.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.