23:02, pet, 19. Apr

Po razkritju dogodka v Mariboru nova pretresljiva zgodba: Starostnika deložirali, v dom ju ne morejo sprejeti, spita kar v hostlu

94-letna ženska se je znašla v veliki stiski. Njen 91-letni mož je bil pred dnevi nameščen na Oddelek za psihiatrijo UKC Maribor. Danes so ga, kot nam je zaupala njuna znanka Melita, ki nas je kontaktirala, odpustili v domačo oskrbo, a žena zanj ne more skrbeti, sorodnikov pa nimata.

Obrnili smo se na CSD Maribor, kjer nam je direktorica Marjana Bravc dejala, da jih takšne zgodbe izredno žalostijo in priznala, da žal ne gre za edini takšen primer: “Skupaj z uporabniki smo CSD-jiv stiski. Razumemo jih, vemo, da rabijo pomoč in želimo, da bi jih lahko namestili v dom, a žal prostora ni. Žal je izredno veliko težkih situacij.”

Potrdila je tudi, da so morali dve osebi, ki sta starejši od 80 let, namestiti kar v hostel. “Bila sta deložirana, nista imela strehe nad glavo, zato smo jim uredili začasno bivanje v hostlu. Stroški namestitev se delno pokrivajo iz pokojnine, uredili smo tudi dodatno izredno pomoč.”  Starostnika, sicer zakonca, sta po naših zanesljivih virih, noč preden jim je priskočil na pomoč CSD Maribor, prespala kar v avtomobilu.

Njene besede so dokaz, da gre za težavo na državni ravni. Žal je med tistimi, ki izpolnjujejo pogoje za namestitev v dom kar nekaj brezdomcev, a žal postelj enostavno ni.

Druge novice

Comments

 • Jože Habjan

  29 novembra, 2023

  Kako ni postelj ,če pa so napisal da je v Sloveniji prostih 750 postelj,kdo sedaj laže.

  Replay
 • Slovenec 33

  29 novembra, 2023

  Lahko dobiš odgovor : LEVIČARNI LAŽEJO, KER DRUGEGA NE ZNAJO!!!

  Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.