07:19, ned, 16. Jun

Štirje mladi upi se intenzivno pripravljajo na edinstveno Žametno večerjo med vinogradi pod znamenito mariborsko Kalvarijo





Štirje mladi upi kuharstva in strežbe ter njihovi prepoznavni mentorji se intenzivno pripravljajo na edinstveno Žametno večerjo med vinogradi, ki se bo 4. junija 2024 odvila pod znamenito mariborsko Kalvarijo, na posestvu Biotehniške šole Maribor.

Omizju s 150 gosti bo postreglo okoli 80 študentov in dijakov mariborskih šol za gostinstvo in turizem, ki bodo v okviru t. i. long table dogodka ustvarili prvovrstno vinsko-kulinarično doživetje ter z njim opozorili na svoje kompetence in potenciale v gostinstvu in turizmu.

Na večerji bodo gostom postregli s pethodnim Žametnim menijem, ki so ga sestavili dijak SŠGT Maribor Lan Verko in študentka VSGT Maribor Klara Šmigoc ter chefi Jorg Zupan, Luka Jezeršek in Sebastjan Plevčak.

Za odlično postrežbo, koktajl presenečenje in vrhunsko vinsko spremljavo bosta poskrbela dijak SŠGT Maribor Antonio Pintarič in študentka VSGT Maribor Ana Marija Šavli, ki sta se na dogodek pripravljala pod mentorstvom predavatelja Lovra Visočnika, barmana Davida Možiča in sommelierja Jerneja Lubeja.

Lan in Jorg se poznata že iz prve sezone šova Mali šef Sovenije, ko je Lan še kot osnovnošolec skupaj z bratom Žakom prejel naziv mali šef. Enkratni so tudi spomini Jorga Zupana na čase, ko je obiskoval VSGT Maribor.

Klaro Šmigoc in Luko Jezerška spremljamo na TV zaslonih prav zdaj: Luko v vlogi sodnika in Klaro v vlogi tekmovalke šova MasterChef Slovenija. Ne le v voditeljski vlogi, Luka je vzornik in mentor številnim mladim in bodočim gostincem.

Soorganizatorji Žametne večerje med vinogradi so Zavod za turizem Maribor, Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem (VSGT) Maribor, Srednja šola za gostinstvo in turizem (SŠGT) Maribor, Biotehniška šola Maribor ter Factumevent.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.