04:17, sre, 7. Jun

V Rušah že potekajo priprave na kresovanje

Pretekli teden je v Rušah potekala tiskovna konferenca, na kateri je bil predstavljen načrt in program letošnjega kresovanja, ki bo potekal pod sloganom: Malo mesto, največje kresovanje.

Kresovanje so že lani izpeljali izjemno uspešno, zato so se odločili, da ga izvedejo tudi letos. Žal občina tega projekta ne more financirati sama, zato je to nalogo prevzel TIC Ruše, ki je z občino, k sodelovanju pozval tudi vsa društva, ki so imela že dva koordinacijska sestanka, na katerih se je razdelilo predvsem delo.

Med drugim bo letos poskrbljeno tudi za najmlajše, za katere bo pripravljena animacija in otroška tombola. Potekal pa bo tudi pohod z baklami, ki ga bo vodila Ruška godba, čemur bo sledil požig kresa. Največja novost letos bo kresni mož, ki bo visok približno 10 metrov. Ko bodo ljudje prihajali na prizorišče, bodo dobili tudi smrekove vejice, ki bodo predstavljale simbol za mir. Nato jih bodo predali t.i. pomočnikom kresnega moža, ki bodo te vejice odpeljali do kresnega moža in ga z njimi prižgali.

Kresovanje se torej hitro bliža in da bo kres resnično ogromen, so z akcijo zbiranja lesa začeli že preteklo soboto, 31. aprila. Akcija zbiranja lesa je potekala že lani in v njej vidijo občani in občanke Ruš odlično priložnost, da združijo prijetno z koristnim – okolica se počisti, v tem obdobju suše, se verjetno prihrani kak požar, od koncu meseca pa je vso trdo delo nagrajeno z ogromnim kresom.

Prebivalci občine Ruše so sanirali okolice svojih domov. Nekateri med njimi so tako na svojem ozemlju podrli kakšno drevo in nato les “darovali” za kres. To soboto so zbrali približno polovico načrtovanega lesa, ostalo pa namreavajo pobrati še ta teden.


Kresovanje, ki bo potekalo na zadnji dan tega meseca bo letos nedvomno izjemno zanimivo, kres pa ogromen. Organizatorji pa letos obljubl

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav