11:15, pon, 20. Maj

VIDEO: V mariborskih zaporih kar 240 oseb, čeprav je kapaciteta zgolj 140. Podali so tudi izjavo glede garij, ki so se pojavile

Direktor Zavoda za prestajanje kazni zapora (ZPKZ) Maribor Robert Šilc je danes pred ZPKZ Maribor na Vošnjakovi 16 v Mariboru podal izjavo za medije glede pojava okužb s prenosljivo boleznijo, garjami, ki jih imajo priporniki.

Šilc je dejal, da je trenutno okuženih pet pripornikov, 33 jih je bilo deležnih karantene. Držijo se navodil, ki so jih dobili s strani zdravnikov in NIJZ. “Od začetka so bile osebe, do sedaj je bilo pet okuženih, v izolaciji. Sobe, v katerih so se nahajali, so bile pod posebnim tretmajem, tudi vsi, ki so bili v stiku so bili v izolaciji in prejeli potrebne medikamente.” 

Potrdili so, da garij v zaporih in priporih ni bilo že več let. Glede na situacijo so se odzvali tudi na NIJZ – OE Maribor in pojasnili, za kaj pravzaprav gre.

Poročali smo, da so mariborski pripori in zapori prezasedeni. O tem je na današnji izjavi za medije spregovoril tudi Šilc. Če je kapaciteta 140 oseb, je trenutno zaprtih kar 240.

V anonimki, o kateri smo že poročali, očitajo neprimerno zdravstveno oskrbo, tudi neustrezno ravnanje zdravnika ob primeru garij, a je Šilc to zavrnil. Pravosodnih policistov je premalo, je potrdil, zato povečan obseg dela občutijo vsi. Nekateri so izgoreli, zato jih je kar nekaj v bolniškem staležu. Ne morejo izvrševati odredb za prihode zaprtih oseb na sodišča, saj kadrovsko to ni mogoče.

Več v Občinskem informatorju.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.