14:47, tor, 21. Maj

Županja Ruš po pozivih k odstopu: “Ne nameravam odstopiti”

Po naših neuradnih informacijah, naj bi policija na Okrožno državno tožilstvo podala kazensko ovadbo zoper Urško Repolusk in še eno osebo, zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali uradnih pravic. Zadeva naj bi se nanašala na sporen nakup občinskega stanovanja. Le dan po novici, so se odzvali v Gibanju Svobode Ruše, kjer so županjo pozvali k odstopu. Županja se je odzvala in dejala, da ne namerava odstopiti.

Oglasili so se tudi v 2×2, kjer so zapisali: “Zaskrbljeni beremo komentarje, besedila, s katerimi ljudje opravičujejo županjin nakup občinskega stanovanja, ali ga celo odobravajo. Županja je s pomočjo sestre kupila stanovanje velikosti 45 kvadratnih metrov za 40.000 €, to pomeni ca. 890 € na kvadratni meter. V razviti družbi je objektivna moralna odgovornost prioriteta.”
V nadaljevanju zapišejo:
Če komu to ni jasno, naj si odgovori na vprašanja spodaj:
1. Ali je županja, ki kupi občinsko stanovanje po ceni 890 € / m2, žrtev?
2. Ali še vedno nasedam županjinemu igranju vloge večne žrtve?
3. Ali niso prave žrtve socialno ogroženi, ki so dejansko upravičeni uporabniki občinskih (socialnih) stanovanj?
4. Ali je kdo od nas, ki zagovarjamo županjo, prišel do lastništva stanovanja primerljive kapacitete in kvalitete za 40.000 €?
5. Ali kdo ve, kje lahko kupim stanovanje za 890 € po kvadratnem metru?
6. Kako družba obravnava in presoja podobne primere v višje razvitih državah, npr. v Avstriji?
7. Kako tam ravnajo funkcionarji ob razkritju takšnega in podobnega ravnanja? (Mimogrede: odstopijo in se opravičijo)
8. In kako ravnajo pri nas? (Aja, pri nas očitno lahko igrajo žrtve)
9. Ali je županja vredna zaupanja? Ali je kredibilna za razpolaganje z občinskim premoženjem?
10. Ali znam županjino ravnanje presoditi po načelih osnovne človeške morale in zdrave pameti?
11. Ali je z našo družbo morda kaj narobe?

“Ne nameravam odstopiti”

Županja Ruš, Urška Repolusk, se je znova oglasila na družbenih omrežjih. Zapisala je: “V naši državi opozicijske liste ali stranke pogosto pozivajo vladajoče k odstopu ob morebitnih vloženih kazenskih ovadbah in drugih odmevnih dogodkih. Opozorjena sem bila, da se me na posameznih fb straneh opozicijskih list in strank občinskega sveta (2×2, Gibanje svoboda), poziva k odsopu. Te pozive jemljem kot njihovo vlogo. O zaupanju v moje delo sem se pogovorila z večino svetnikov koalicijskih list in ker me podpirajo in ker imam tudi podporo mojih volivcev, ne nameravam odstopiti. Zaenkrat sem o morebitni kazenski ovadbi obveščena preko medijev. Po ustavi RS velja, da kdor je obdolžen kaznivega dejanja, velja za nedolžnega, dokler njegova krivda ni ugotovljena s pravnomočno sodbo. V primeru obtožb, da sem KRIVA zlorabe položaja, čeprav mi krivda ni bila dokazana, so mi kršene temeljne človekove pravice in svoboščine.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.