01:13, pon, 20. Maj

Županjo Ruš pozvali k odstopu: “Menimo, da ni več vredna zaupanja javnosti in da ne more učinkovito voditi občine”

Po naših neuradnih informacijah, naj bi policija na Okrožno državno tožilstvo podala kazensko ovadbo zoper Urško Repolusk in še eno osebo, zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali uradnih pravic. Zadeva naj bi se nanašala na sporen nakup občinskega stanovanja. Le dan po novici, so se odzvali v Gibanju Svobode Ruše, kjer so županjo pozvali k odstopu.

“Z zaskrbljenostjo smo spremljali obtožbe o domnevni zlorabi položaja županje občine Ruše v zvezi s prodajo neprofitnega stanovanja. Po končnih ugotovitvah nadzornega odbora občine in kriminalistov PU Maribor je bila leta 2020 vložena ovadba za kaznivo dejanje zoper županjo, saj naj bi izrabila svoj položaj pri prodaji nepremičnine v javni lasti. Kazensko so jo ovadili okrožnemu državnemu tožilstvu v Mariboru,” so zapisali v uvodoma.

“Menimo, da ni več vredna zaupanja javnosti in da ne more učinkovito voditi občine.”

V nadaljevanju so poudarili, da so kot občani upravičeni do transparentnega in odgovornega delovanja lokalne skupnosti. “Županja ima dolžnost delovati v javnem interesu in v dobro vseh občanov. V tem primeru pa so se porodili resni dvomi o njeni integriteti in sposobnosti vodenja občine. Podpiramo delo pristojnih organov in pozivamo k hitri in pravični obravnavi primera. Zahtevamo odstop županje s funkcije. Glede na obtožbe o zlorabi položaja in kršenju zakonodaje menimo, da ni več vredna zaupanja javnosti in da ne more učinkovito voditi občine.”

Zapisali so še, da razumejo in sočustvujejo z vsemi, ki so bili zaradi domnevno spornih ravnanj županje prikrajšani za možnost najema neprofitnega stanovanja. “Verjamemo, da mora biti delovanje lokalne skupnosti pregledno in odgovorno. Županja mora delovati v javnem interesu in v dobro vseh nas občanov. V tem primeru so se porodili resni dvomi o delovanju županje, zato je nujno, da se te obtožbe temeljito preiščejo in da se sprejmejo ustrezni ukrepi. Zato zahtevamo odstop županje občine Ruše s funkcije. Ta zahteva temelji na resnih obtožbah o zlorabi položaja v zvezi z nakupom neprofitnega stanovanja in posledično vloženi kazenski ovadbi v okviru preiskave pristojnih organov.”

“Obtožbe, ki so padle na županjo, so skrajno resne in kažejo na očitno kršenje integritete in zaupanja v institucije. V Gibanju Svoboda Ruše ostro obsojamo takšno ravnanje, ki škoduje celotni lokalni skupnosti in ne služi interesom prebivalcev občine.”

“Zelo nas moti, da županja, ki bi morala s svojim delovanjem voditi in združevati občino, deluje na način, ki kaže na osebno korist in izkoriščanje položaja. Takšno ravnanje ne spodbuja transparentnega in poštenega delovanja občine, onemogoča pa tudi sodelovanje in zaupanje med županjo in občani. V Gibanju Svoboda Ruše se zavzemamo za legalno in transparentno delovanje občine, kjer se sredstva porabljajo za dobro vseh prebivalcev. Prepričani smo, da mora županja nositi odgovornost za svoja dejanja. Zaradi tega pozivamo županjo Urško Repolusk, da odstopi s svojega položaja ter s tem vzpostavi ponovno zaupanje v delovanje občine,” zaključijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.