11:43, sre, 6. Dec

Drama v Mariboru: Voznik avtomobila napadel avtobusnega šoferja, potreboval je zdravniško pomoč

Po tem, ko smo zjutraj poročali o napadu na avtobus, smo v uredništvo prejeli anonimno pismo.

Fizično napaden šofer avtobusa

“Na vas se obračam anonimno, saj vas želim obvestiti, da se je včeraj 09.11.2023 ob približno 21. uri razen streljanja v mestnem potniškem prometu zgodil še en incident. Na mestni liniji 20 Grušova je bil fizično napaden šofer avtobusa. Do incidenta je prišlo v Celestrini, na odseku kjer poteka sanacija ceste in so postavljeni semaforji,” je v uvodu zapisal bralec.

Šofer avtobusa naj bi peljal pri zeleni luči ko mu je nasproti pripeljalo terensko vozilo, ki je peljalo pri rdeči luči. “Voznik osebnega avtomobila je stopil iz vozila, udaril šoferja avtobusa v obraz, ter zlomil stransko ogledalo. Šofer je nato podal prijavo na policiji in poiskal zdravniško pomoč v UKC Maribor.”

“Želel bi opozoriti, da do teh incidentov prihaja vse pogosteje, šoferji so izpostavljeni nevarnostim in premalo zaščiteni. Večkrat so bili vozniki avtobusov že verbalno in/ali fizično napadeni, še posebej na glavni avtobusni postaji na Mlinski ulici.”

Dogodek potrdila tudi policija

Obrnili smo se na PU Maribor, kjer so za lokalec.si dejali, da je neznana oseba včeraj, 9. novembra 2023, okrog 21. ure, v naselju Malečnik, pri odcepu za Celestrino pristopila do voznika avtobusa ter ga z roko udarila v predal obraza, nato pa udarila še po vzvratnem ogledalu avtobusa. “Voznik avtobusa je nato sam iskal zdravniško pomoč, saj je bil lahko telesno poškodovan, na avtobusu pa je nastala gmotna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša okoli 600,00 evrov,” pojasnijo.

Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smislu razjasnitve vseh okoliščin, kot tudi v smislu izsleditve neznanega storilca.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav