16:12, tor, 21. Mar

FOTO: Mariborski policisti opravili hišni preiskavi, našli večjo količino droge, moškima odvzeli prostost

Na nas se je obrnil bralec, ki nam je povedal, da so včeraj v Limbušu opravljali hišne preiskave in kjer naj bi zasegli večjo količino droge.

Obrnili smo se tudi na PU Maribor, kjer so nam dejali: “Policisti PP Šentilj so včeraj, 2. 3. 2023, zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo drog (po 186 čl. KZ-1) odvzeli prostost dvema moškima, starima 33 in 60 let.”

Pri navedenih so bile, na območju Limbuša in Pernice opravljene hišne preiskave stanovanjskih objektov in vozil, v okviru katerih so policisti našli dva prirejena prostora za vzgojo prepovedane droge konoplje.

“Na območju Limbuša je bilo zaseženih 228 sadik konoplje, visokih med 70 in 90 cm, ter pripomočki za gojenje le-te, na območju Pernice pa 300 sadik, višine med 25 in 120 cm, ter pripomočki za gojenje. Prav tako je bilo na območju Pernice v podstrešnih prostorih zasežen približno 1 kg že posušenih rastlinskih delcev, za katere policisti sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo,” so dodali.

Moška sta bila danes s kazensko ovadbo privedena pred dežurnega preiskovalnega sodnika OS v Mariboru.

Če naletite na kaj, kar menite, da si zasluži pozornost, nam to lahko posredujete na info.bktv@gmail.com ali Facebook BK TV.

Druge novice

Comment

  • Božo

    5 marca, 2023

    Nimajo mariborski policisti nič pametnejšega za početi?

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *