04:36, pet, 26. Apr

4. Novoletni skok v Dravo na Vurberški plaži bo tokrat brez gledalcev in prireditve





Dupleško društvo Ohranimo naravo čisto se je že pripravljajo na četrti Novoletni skok v Dravo, a je prireditev, ki bi bila 1. januarja 2022, za začetkom ob 13.uri, odpovedana.

Predsednik društva Ohranimo naravo čisto Borut Ludvik nam je povedal, da bo nekaj plavalcev sicer zaplavalo v Dravi 1. januarja 2022 ob 13. uri, z Vurberške plaže, vendar prireditve z obiskovalci ne bodo organizirali. Razlog je upoštevanje preventivnih ukrepov za omejevanje novega koronavirusa.

Poskrbljeno mora biti za varnost

Prireditve torej ne bo, nekaj plavalcev bo v Dravi, vse drugim pa iz društva sporočajo, da si lahko izberejo drugo, njim bližje mesto plavanja v Dravi, a pri tem morajo poskrbeti za varnost. “Prisotna naj bo vsaj ena odrasla oseba, ki bo poskrbela za varnost plavalca in ga ob plavanju tudi fotografirala. Fotografijo pošljite na našo društvo preko elektronske pošte oziroma na Facebook profil,” izpostavljajo pri društvu. Njihov elektronski naslov je ohranimonaravocisto@gmail.com.

Nasveti za plavalce

“Priporočljiva oprema za plavanje: kapa, kopalke, obutev, brisača. Po plavanju si oblečemo suha oblačila in popijemo nekaj toplega. Zaradi nižjih temperature je priporočljivo, da si tudi spremljevalci s seboj prinesete kak topel napitek. Pred plavanjem je priporočljivo kratko ogrevanje, v vodi pa se ne zadržujemo več kot minuto,” še svetujejo pri društvu, v katerem upajo, da bodo lahko uradno prireditev, kot je bila prvotno zamišljena, izpeljali v letu 2023 na 5. Novoletnem skoku v Dravo.

Tradicija se ohranja, prejšnji novoletni skoki so bili izvedeni

Letošnji skok, ki je bil 1. januarja 2021, so zaradi upoštevanja ukrepov prav tako izvedli brez prireditve, nekaj članov društva je zaplavalo v Dravi brez javnosti. Leto poprej, 1. januarja 2020, pa so imeli dobro obiskano prireditev 2. novoletni skok v Dravo, na kateri ni manjkala niti naša ekipa. Kako je bilo takrat, si lahko preberete v članku: Novoletni skok v mrzlo Dravo.

Fotografija je iz 2.Novoletnega skoka v reko Dravo v Vurberku, leta 2020. Foto: bralka Maša Virant

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.