06:06, čet, 9. Maj

41-letnico umorila partner in sin v sostorilstvu? Je bila tudi posiljena?





V naše uredništvo smo prejeli nekatere podrobnosti, vezane na dogajanje. Policija pojasnila okoliščine krutega umora, pri 41-letnici našli stare in sveže sledi nasilja.

Umorjena je bila Slovenka, storilec Albanec. Julija bi dopolnila 42 let. Čeprav naj bi številni vedeli za dogajanja pri njih doma, partnerja ni zmogla zapustiti, ko pa je v preteklosti to poskusila storiti, naj bi njegova družina stopila skupaj in ji grozila. Pogosto naj bi se zaradi preteklosti tudi selili in tudi tokrat naj bi imeli namen spremeniti prebivališče. V preteklosti naj bi bivali že v Jesenicah, v Kranju, Celju in na Bledu.

Odkrili so stare in sveže sledove nasilja. Poškodbe, ki so nastale v torek, pa so bile tako hude, da je 41-letnica zaradi teh v popoldanskih urah, nekaj ur pred prijavo dejanja, umrla.

Partner ni bil edini, ki naj bi bil v preteklosti večkrat nasilen do svoje partnerke, nad njo naj bi se izživljala tudi sinova. Bralec, ki je želel ostati anonimen, a mu je zgodba poznana, je dejal, da naj bi bila celo v preteklosti podana prijava posilstva. Starejši sin naj bi celo posilil svojo mater, a gre še za nepreverjene informacije.

Neuradno, po informacijah, ki smo jih dobili od bralke v uredništvo, pa naj bi bila tudi posiljena.

Po neuradnih informacijah, ki smo jih še prejeli, naj bi bili otroci vključeni v Center za duševno zdravje, a na termine niso hodili. Po nekaterih informacijah pa naj bi do umora prišlo v sostorilstvu otroka in očeta. Tako naj bi jo umili, “dali spat”, med tem pa naj bi izkrvavela. Po dejanju naj bi oče šel še na cigareto, nato pa se predal policiji, pove.

47-letnik v pridržanju 

Osumljeni je še vedno v pridržanju in ga bodo po končanih nujnih preiskovalnih dejanjih s kazensko ovadbo odvedli pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Krškem.

Policisti so sicer omenjenega 47-letnika zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja v preteklosti že obravnavali. Za kaznivo dejanje umora na posebno grozovit način pa mu grozi najmanj 15-letna zaporna kazen. Štern je še opozoril, da več podrobnosti in okoliščin, ki so privedle do tega tragičnega dogodka, zaradi zaščite mladoletnih otrok ne morejo razkriti, so še sporočili s PU Novo mesto.

Poraja se vprašanje, kako to, da kdo ni ukrepal že prej. Kako, da tega niso opazili v šoli, otrokov pediater, zakaj niso spremljali njihovih selitev, prijav. Več sledi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.