04:17, čet, 9. Maj

48. Fetival Borštnikovega srečanja odprl vrata





S predstavo Korak v dvoje po Pii in Pinu je včeraj v Mariboru odprl vrata največji slovenski gledališki festival – Festival Borštnikovo srečanje, ki bo potekal vse do 27. oktobra pod sloganom “Pičimo” ter skrbel za kulturni blišč v štajerski prestolnici. Do takrat se bo na odru zvrstilo več kot 65 predstav.
DSC_2534

48. Festivl Bošnikovega srečanja je odprl vrata prav včeraj z otvoritvijo razstave “Vinjeta za Petra.” Raztava je bila počastena v spomin 80. obletnice rojstva pisatelja in dramatika Petra Božiča v izvedbi Narodne in univerzitetne knjižnice in Mestne občine Ljubljana. Raztava, ki so jo ravno v času festivala preselili iz Ljubljane v Maribor, bo na ogled ves festival.

Slavnostno odprtje je najprej nagovorila umetniška direktorica Alja Predan, sledil pa je pozdravni govor mariborskega župana dr. Andreja Fištravca. Otvoritve festivala se je udeležil tudi minister za kulturo dr. Uroš Grilc, ki je začetek festivala spodbudno nagovoril.

Uradni otvoriti je nato sledila izjemna glasbeno-plesna uprizoritev “Korak v dvoje po Pii in Pinu,” v kateri blestita Rosana Hribar in Gregor Luštek in je pravzaprav poklon velikima baletnikoma Pii in Pinu Mlakarju. »Predstava Korak v dvoje po Pii in Pinu se plesnega in življenjskega izročila enega največjih slovenskih plesnih parov vseh časov dotika prek njune največje ljubezni, plesa. Edina svoboda za Pio in Pina je bila namreč plesati,« je bilo zapisano v napovedi predstave.

Po predstavi pa je v Kazinski dvorani sledilo prijateljsko srečanje.

Več o prispevku si oglejte v ponedeljek, 21. oktobra v oddaji Občinski informator ob 18.30, na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.