19:50, pet, 10. Maj

58 – letnica surovo ravnala s psom





Mariborski kriminalisti so podali kazensko ovadbo zoper 58 – letno državljanko, zaradi mučenja živali. Svojega psa je namerno naščuvala na drugega, slabotnejšega psa. 

58 letna ženska, skrbnica psa, je v začetku marca letos svojega psa naščuvala na drugega. Svojemu psu je namreč naklepoma snela ovratnico s pripetim povodcem, ter ga po nepotrenem spustila do drugega psa, ki je bil oddaljen zgolj 4 metre. Njen pes je drugemu, z večimi zaporednimi ugrizi (v trajanju skoraj dveh minut), poškodoval vrat, grlo, čeljust, zatilje in senca lobanje, kar glede na razmerje moči in značilnosti pasme predstavlja surovo ravnanje s tem psom,  zaradi česar je pes nesporno trpel bolečine.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Vso dogajanje je ovadena mirno in neprizadeto spremljala z neposredne bližine, zaradi česar je ovadena, da je na krut način povzročila pogin drugega psa. Tega je veterinarka namreč morala istega dne tudi usmrtiti.

Po 341. členu Kazenskega zakonika, ki govori o mučenju živali, se oseba, ki surovo ravna z živaljo ali ji po nepotrebnem povzroča trpljenje, kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.