17:32, pet, 26. Apr

Ambulanta družinskega zdravnika v Sveti Trojici kmalu odprta vse delovne dni v tednu





Ambulanta Sveta Trojica je v pridobivanju polnega programa, kar pomeni, da bo odprta ambulanta vseh pet delovnih dni.

Ambulanta je zdaj odprta dobro leto in pol, za tega zdravnika pa se je odločilo 649 bolnikov, kar znaša količnik 1148. S tem je izpolnjena kvota za polovični program in ustvarjeni pogoji za zahtevek po povečanju programa na poln program. Postopki so že v teku, je zapisal trojiški župan David Klobasa.

Kot smo že poročali ob podpisu pogodbe za delovanje ambulante v Sveti Trojici v Slovenskih goricah, od 8. junija 2020 deluje ambulanta s koncesionarjem. Direktorica Amigdale Ksenija Ljubojević Džaferović in trojiški župan sta pred začetkom dela podpisala pogodbo.

Ambulanta ima koncesijo za 15 let

Občina je v začetku prejšnjega leta izvedla postopek izbire koncesionarja za ambulanto, ker Zdravstveni dom Lenart ni več mogel zagotavljati zdravnika za opravljanje zdravstvene dejavnosti v ambulanti splošne medicine v Sveti Trojici v Slovenskih goricah, zaradi manjka zdravnikov v Zdravstvenem domu Lenart za opravljanje tega programa. Po izdanem soglasju Ministrstva za zdravje v začetku maja 2020 k podelitvi koncesije za opravljanje javne službe na področju splošne in družinske medicine na območju občine Sveta Trojica v Slov. goricah je Občina družbi Amigdala z odgovornim nosilcem zdravstvene dejavnosti Ksenijo Ljubojevič Džaferović z odločbo podelila koncesijo za 15 let.

Poročali smo tudi o podpisu pogodbe in načrtih delovanja zdravstvene ambulante v Sveti Trojici.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.