14:29, pon, 6. Maj

Arsenovičeva praksa kadrovanja v javnih podjetjih se nadaljuje





Zakaj v zadnjih nekaj tednih sprememba, da Šport Maribor potrebuje novega  direktorja, saj trenutni, Tadej Mežnar, skoraj dokončuje zapleteno sanacijo Športnih objektov Maribor, v kateri je izvedel sistemizacijo delovnih mest, občutno zmanjšal stroške dela ter dejansko posluje pozitivno. Njegovo delo je v preteklosti večkrat javno pohvalil tudi župan Saša Arsenovič, nazadnje na sami seji mestnega sveta pred vsemi svetniki in širšo javnostjo, sedaj pa sam zakonsko sporno sodeluje pri razrešitvi le-tega.

Po naših informacijah je v zadnjih tednih prvi nadzornik Šport Maribor d.o.o. Matjaž Štandeker neuspešno poizkušal prepričati Tadeja Mežnerja, da naj odstopi iz osebnih razlogov. Ta na to ni pristal, saj meni, da je njegovo delo korektno in se mu pogodba še ni iztekla, osebnih razlogov za odstop pa ni. Štandeker je šel celo tako daleč, da je v prepričevalne pogovore involviral samega župana Sašo Arsenoviča, ki je prisostvoval kar na samem sestanku, kjer so mu ponujali odstopno izjavo.

Na koncu je Mežnarju odstopno izjavo iz osebnih razlogov pripravil kar sam direktor Javnega holdinga Maribor Andrej Rihter, Mežnarju pa jo je preposlal prvi nadzornik Šport Maribora Matjaž Štandeker, kot razvidno na spodnjih dokumentih, ki smo jih pridobili v uredništvu.

V odstopni izjavi, ki so jo za Tadeja Mežnar pripravili kar v Javnem holdingu Maribor, piše, citirano: “Iz položaja direktorja, na katerega sem bil imenovan s sklepom nadzornega sveta družbe, za mandatno obdobje, odstopam iz osebnih razlogov”.

Tadej Mežnar tega vnaprej pripravljenega dokumenta ni želel podpisati. Ker ga ni, so očitno hitro našli razloge, da ga bodo kar sami razrešili. Namreč v vabilu na 6. redno sejo nadzornega sveta Šport Maribor d.o.o., je pod 4. točko: “Razrešitev dosedanjega direktorja Tadeja Mežnarja z mesta direktorja družbe Šport Maribor d.o.o.”

Predsednik združenja nadzornikov je jasno povedal, da se župani direktno ne smejo vpletati v delovanja javnih podjetji, ter da je Arsenovič v primeru Energetike Maribor prekoračil pristojnosti. Več na tej povezavi.

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.