02:25, sre, 22. Maj

Rošade na Športu Maribor, glavni nadzornik le en delovni dan pred redno sejo, sklical še izredno





Včeraj smo poročali o kadrovski rošadi, ki se dogaja na podjetju Šport Maribor d.o.o, saj kar sam predsednik nadzornega sveta podjetja Matjaž Štandeker direktorju Tadeju Mežnarju v podpis pošilja odstopno izjavo. Podrobnosti najdete na tej povezavi.

Tadej Mežnar kljub pritiskom ne pristaja na odstop, saj meni, da je njegovo delo korektno in se mu pogodba še ni iztekla. A očitno se ga želijo na vsak način znebiti, saj je na ponedeljkovi redni seji na dnevnem redu njegova razrešitev. To pa še ni vse. Glavni nadzornik podjetja Šport Maribor d.o.o. Matjaž Štandeker je le en delovni dan pred redno sejo sklical še izredno, kjer se celo obeta Razprava o kandidatih, ki so se prijavili na razpis za delovno mesto direktorja družbe Šport Maribor d.o.o” kot edina vsebinska točka.

Torej bodo nadzorniki razpravljali o kandidatih za direktorja podjetja, medtem ko je Tadej Mežnar še vedno direktor s polnim mandatom. Več kot očitno gre za precej nenavaden potek dogodkov. Zakaj sploh potreba po sklicu izredne seje?

Za odziv o vplivanju na direktorsko mesto v podjetju Šport Maribor d.o.o smo zaprosili tudi župana MO Maribor Saša Arsenoviča, v obširnem odgovoru nam pojasnjuje, da je “odgovornost mestne občine kot ustanovitelja, da skrbi za učinkovito upravljanje Šport Maribor d.o.o. in ustvarja pogoje, za vlaganja v športno infrastrukturo in v letni program športa.”

Pojasnjuje še: “To počnemo skozi celoten mandat, saj se zavedamo pomena športa za visoko kakovost življenja v mestni občini. Prav tako pa si ne zatiskamo oči, da v Mariboru že več kot deset let spremljamo Resničnostni šov Mariborski šport po domače, kot je pred časom zapisal novinar Večera Aljoša Peršak. V trenutku, ko smo presekali z ribarjenjem v kalnem in domačnost zamenjali s transparentnostjo in zakonitostjo ter javni interes postavili pred zasebni interes, smo postali tarča številnih napadov tistih, ki bi se želeli, da ostane po starem.”

Se župan hitro obrača po vetru? Enkrat o tem, kako dobro delajo Športni objeti Maribor, kasneje pa, da sta šport in športna infrastruktura nazadovala

Odgovor župana MO Maribor Saša Arsenoviča je precej kontradiktoren njegovim dejanjem, saj je na sejah mestnega sveta Mestne občine Maribor večkrat delo direktorja Tadeja Mežnarja in Športnih objektov Maribor javno pohvalil, dajal za zgled dobrega poslovanja in pojasnil, da so končno iz rdečih številk, zdaj pa piše, da delajo po domače.

Namreč Saša Arsenovič še meni: “Seveda bi lahko bili tiho. Lahko bi pogledali vstran. Pristali v stari način dela in razmišljanja, da je možno z občinskim premoženjem početi kar se komu zazdi. Rezultat takšnega delovanja (po domače) je znan in žal logičen – šport in športna infrastruktura sta nazadovala. Temu smo naredili konec. Zakaj? Zaradi občanov in ker je to naša dolžnost.”

Zanj očitno ni vpliv na odločanje, da se on kot župan Maribora, Matjaž Štandeker in Tadej Mežnar dobijo na sestanku, kjer beseda teče o odstopu in je večkrat izrečena fraza, ali si del rešitve ali problema?

A v odgovoru na naše vprašanje župan zapiše: “Zato smo skladno s sodobnimi trendi korporativnega upravljanja in veljavno zakonodajo imenovali nadzorni svet, ki ima edini pristojnost imenovati in razrešiti direktorja. Namigovanja Lokalec.si, da bi naj župan posegal v imenovanje direktorja so neutemeljena in zlonamerna ter jih v celoti zavračamo.”

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.