11:58, pet, 26. Apr

Avgusta bo pri cerkvi sv. Bolfenka na Pohorju osem koncertov





Do konca avgusta bo v prezbiteriju cerkve sv. Bolfenka na Pohorju izvedenih osem koncertov v organizaciji Mestne občine Maribor, Zavoda za turizem Maribor in Društva za komorno glasbo Amadeus.

Cerkev sv. Bolfenka. VIr: MOM

Prihajajoči konec tedna bodo v cerkvi sv. Bolfenka na Mariborskem Pohorju izvedli prva koncerta iz cikla Muzika na Bolfenku. V soboto, 7. avgusta, ob 11.30 bo v prezbiteriju nastopil kantavtor Blaž Mencinger (kitara), v nedeljo, 8. avgusta, ob isti uri pa citrarka Tanja Lončar. Do 29. avgusta se bo ob sobotah in nedeljah odvilo še šest koncertnih dogodkov. Program pripravljajo v sodelovanju z Zavodom za turizem Maribor in Društvom za komorno glasbo Amadeus.

Oživljanje cerkve sv. Bolfenka

Mestna občina Maribor (MOM) je v sodelovanju z zasebnima solastnikoma ter z Zavodom za turizem Maribor, Regionalno razvojno agencijo (RRA) za Podravje – Maribor in s Turističnim društvom Pekre tako začela oživljanje cerkve sv. Bolfenka, nedaleč od zgornje postaje Pohorske vzpenjače. MOM je tretjinski lastnik 521 let starega objekta, ki ima status kulturnega spomenika državnega pomena. S solastniki – denacionalizacijskimi upravičenci – oziroma z njihovim zastopnikom se je občina uskladila v viziji, da želijo objekt kakovostno upravljati in ga oživiti ter nameniti za kulturne, izobraževalne, turistične in druge vsebine, ki bodo tudi v skladu s celostno vizijo razvoja tega dela Pohorja.

Program koncertov v sklopu cikla Muzika na Bolfenku

Sobota, 7. 8., ob 11.30 – Blaž Mencinger, kitara
Nedelja, 8. 8., ob 11.30 – Tanja Lončar, citre
Sobota, 14. 8., ob 11.30 – Daniel Marinič, harmonika
Nedelja, 15. 8., ob 11.30 – Vokalni ansambel Elinor
Sobota, 21. 8., ob 11.30 – Trio Maribor: Miladin Batalović, violina, Levente Gidró, viola, Gorazd Strlič, violončelo
Nedelja, 22. 8., ob 11.30 – Oksana Pečeny, violina & Matic Dolenc, kitara
Sobota, 28. 8., ob 11.30 – Nikolaj Sajko, violončelo
Nedelja, 29. 8., ob 11.30 – Andrej Ofak, kitara & Borut Mori, harmonika

Vstopnice prodaja TIC Maribor, Partizanska cesta 6a, kupiti jih je mogoče tudi preko spletne strani www.visitmaribor.si, 30 minut pred začetkom posameznega koncerta pa bodo naprodaj tudi v cerkvici sv. Bolfenka. Cena vstopnice je za posamezne koncerte 4 evre in za druge 6 evrov. Upokojenci in študenti lahko vstopnice kupijo po nižji ceni (3 oz. 4 evre), za mlajše od 14 let pa je vstop brezplačen. Obisk koncerta v imenitnem ambientu cerkvice svetega Bolfenka lahko obiskovalci dopolnijo s kosilom na Pohorju, povratno vožnjo z gondolo in virtualnim doživetjem v Hiši Stare trte. Za nakup paketov je mogoče koristiti tudi turistične bone; v tem primeru je treba nakup opraviti pri podjetju Martura, d. o. o, na blagajni za prodajo gondolskih kart na spodnji postaji vzpenjače.

Za udeležbo na dogodkih je potrebno dokazilo PCT (potrdilo o prebolevnosti, potrdilo o cepljenju ali negativen test, ki ni starejši od 48 ur).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.