15:36, čet, 30. Nov

Bo šel minister v odstopu Bešič Loredan v poslanske klopi?

Po odstopu Danijela Bešiča Loredana s funkcije ministra za zdravje bi se ta lahko namenil v poslanske klopi in postal poslanec Gibanja Svoboda. Ali se bo to zgodilo, sam minister v odstopu uradno ne komentira.

Bešič Loredan je vse od nastopa vlade vodil zdravstveni resor, zato poslanske funkcije nikoli ni opravljal. Po odstopu pa se je po poročanju STA zavil v molk in tudi danes še ni želel razkriti, kakšna bo njegova nadaljnja pot po prenehanju ministrske funkcije. A po neuradnih informacijah STA ne bo sedel v poslansko klop Gibanja Svoboda. Tudi vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic je danes za STA dejal, da pričakuje, da bo poslanska skupina do poletnih parlamentarnih počitnic in tudi jeseni ostala v enakem številu in sestavi kot doslej.

Danijel Bešič Loredan je v petek podpisal odstopno izjavo z mesta ministra za zdravje, ki mu jo je v podpis ponudil premier Robert Golob. Ta je dejal, da se z Bešičem Loredanom razhajata v pogledu na krepitev javne zdravstvene mreže. Bešič Loredan pa je odločitev pospremil z zapisom, da je s sprejemom ministrske funkcije želel izboljšati slovenski zdravstveni sistem in ga približati državljanom. A če tega na svoji poziciji ne more storiti, funkcije ni več pripravljen opravljati. Po njegovi oceni so z ekipo ministrstva za zdravje naredili vse, kar je bilo v njihovi moči.

Premier Robert Golob je DZ v ponedeljek obvestil, da bo po odstopu Danijela Bešiča Loredana z mesta ministra za zdravje to funkcijo začasno opravljal sam. DZ se bo z menjavo na vrhu zdravstvenega resorja seznanil v četrtek na izredni seji, na kateri bo po napovedih prisoten tudi Bešič Loredan. Kdo bo prevzel vodenje resorja s polnim mandatom, za zdaj še ni znano.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav