06:59, pet, 3. Maj

Bodo Rušani na Falsko cesto čakali 10 let?





V Rušah še vedno čakajo na približno 250 tisoč evrov za dokončanje obnove Falske ceste. Te bi – po pojasnilih predstavnikov Občine Ruše – morala plačati država. Če denarja ne bo, predstavniki Občine “žugajo” tudi s tožbami.

Danes so predstavniki Občine Ruše sklicali tiskovno konferenco, na kateri so opozorili na neposlušnost države oz. na to, da slednja – po njihovem – ni izpolnila pogodbe, ki so jo sklenili za obnovo Falske ceste. To v praksi pomeni, da bodo, če predstavniki Občine z državo ne bodo dosegli dialoga, prihodnje leto Rušani obeležili 10 let čakanja na obnovo glavne prometnice skozi mesto, na kateri so krajani in krajanke vsak dan znova izpostavljeni nevarnostim. Na tiskovni konferenci smo slišali tudi, da si na njej dnevno uničujejo avtomobile, da je neprimerna oz. težko dostopna invalidom… Ker je cesta še vedno opredeljena kot gradbišče, pa po njej ne vozijo (in tudi ne smejo voziti) javni avtobusi.

tiskovna Veter

Uroš Razpet, podžupan Občine Ruše, je danes med drugim dejal: “V prenovo te ceste se je vložilo znatna sredstva… Celotna vrednost pogodbe je okoli 1.800.000 evrov. Sofinancerski del Občine Ruše znaša približno 400.000 ali, če povem drugače, razmerje plačila država : Občina je dve tretjini : ena tretjina… Želimo si dialog z državo. Najbolj zaskrbljeni smo nad tem, da naša pogodba z državo očitno ne velja nič! Če v roku 60 dni ne bo prišlo do sporazumne rešitve, bomo vložili odškodninske tožbe zoper državo.

Boštjan Jerman, vodja Režijskega obrata Občine Ruše, je med drugim dejal: “Naš delež smo poravnali v celoti… Sedaj bi potrebovali približno 250.000 evrov za zaključek obnove (zadnjo plast ceste). Čakamo državo… Vprašanje pa je tudi, kako bo z garancijami, kajti obstoječa cesta, ki je brez zadnje plasti, je že načeta od posledic pretekle zime.”

Falska 2

Podrobnosti v oddaji Občinski informator: ta petek, 4.7. ob 18.30 na BK TV!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.