04:01, pet, 3. Maj

Božičnice: Tako radodarna bodo letos določena mariborska podjetja





Preverili smo, ali bo zaposlene v mariborski podjetjih letos obiskal Božiček, ki ga imajo zaposleni še posebej radi, saj nosi božičnice. Razkrivamo, kolikšne zneske bodo prejeli v posameznih podjetjih in kje nagrad ne bodo izplačevali.

Pri mariborski podjetjih smo se pozanimali, ali bodo svoje zaposlene nagradili z božičnicami ter, seveda, kolikšna bo višina nagrade. Nekatera podjetja so svoje zaposlene že razveselila z odločitvijo o izplačilu božičnic, druga o nagrajevanju še naj ne bi sprejela odločitve, spet tretja pa višine božičnice ne želijo razkriti.

“V Henklovi korporativni kulturi je skrb za zaposlene izjemno pomembna, zato jim zagotavljamo številne ugodnosti, tako finančne kot tudi nefinančne. Zaposlenim, ki pridno delajo skozi vse leto, vsako leto izplačamo božičnico, da jim polepšamo praznične dni. Verjamemo, da so vsi naši zaposleni temelj uspeha našega podjetja, jih izjemno cenimo in med njimi ne delamo razlik. Zato jim izplačujemo božičnice v enaki višini. Letos smo na plačo v mesecu oktobru izplačali božičnico v višini 1.122 evrov,” so za Lokalec.si pojasnili v podjetju Henkel.

“V podjetju Lumar bomo tudi v letošnjem letu izplačali nagrado za poslovno uspešnost. Višina nagrade bo znašala 2.170 EUR bruto in bo za 31,5% višja kot v letu 2022. Nagrado bomo izplačali v začetku meseca januarja 2024. Zavedamo se, da so motivirani in zadovoljni zaposleni izjemnega pomena za doseganje zadovoljstva naših kupcev ter zastavljenih ciljev razvoja podjetja. Izplačilo nagrade za poslovno uspešnost je del naše zavezanosti k spodbujanju pozitivne delovne kulture, kjer se cenijo dosežki in se spodbuja trajnost, inovativnost ter sodelovanje med zaposlenimi,” pa povedo v Lumarju.

V Javnem holdingu Maribor odgovarjajo bolj skopo: “Zahvaljujemo se za vaša vprašanja in vam sporočamo, da na ravni Skupine JHMB o izplačilu poslovne uspešnosti še nismo sprejeli dokončnih odločitev.”

“Izplačilo božičnice za zaposlene Nove KBM je predvideno decembra. Znesek božičnice bomo predvidoma komunicirali v prihodnjem tednu,” pa so za naš medij pojasnili v Novi KBM.

“V Marlesu po konsolidaciji novega vodstva pripravljamo celovito poslovno strategijo in del tega je tudi prenova sistema nagrajevanja, ki ga bomo uvedli s prihajajočim poslovnim letom. V okvir priprave strategije in sistema nagrajevanja spada tudi priprava načrta in nato uvajanja nagrad sodelavcem ob uspešnem poslovanju, ki jih bodo sodelavci prejemali ob koncu poslovnega leta,” pa so nam povedali v Marlesu.

V Elektru Maribor še naj ne bi vedeli kako bo z božičnico: “Dogovora s socialnim partnerjem o izplačilu nagrade ob zaključku koledarskega leta 2023 še nismo sklenili, zato ne moremo podrobneje odgovoriti na vaša vprašanja. Nagrada se sicer izplača sorazmerno glede na čas zaposlitve v družbi v obravnavanem letu.”

V Zavarovalnici Sava bomo tudi letos vsem zaposlenim izplačali del plače iz naslova poslovne uspešnosti (t. i. božičnico) v skladu s kolektivno pogodbo in uspešnostjo poslovanja, znesek pa zaenkrat še ni znan,” pa nam pojasnijo v Zavarovalnici Sava.

Pošta Slovenije bo 15. decembra letos izplačala nagrado za poslovno uspešnost oz. t. i. božičnico. Znesek poslovne uspešnosti za sodelavce, ki so bili zaposleni v celotnem obdobju leta (od 1. januarja do 30. novembra 2023) znaša 350 EUR bruto na zaposlenega, za ostale sodelavce pa se znesek obračuna v sorazmernem deležu. Letošnje izplačilo poslovne uspešnosti bo za okoli 30 odstotkov višje kot v lanskem letu,” pa odgovarjajo v Pošti Slovenije.

Na naša vprašanja niso odgovorili v podjetju Mikro Polo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.