11:11, ned, 5. Maj

Brez gostincev ob Ptujskem jezeru?





Ptujsko jezero, ki privablja ljubitelje narave in vodne rekreacije, je že od avgusta brez dotlej edinega gostinskega lokala, saj ga je gradbena inšpekcija zaprla. V Brodarskem društvu Ranca, ki je z njim upravljalo, trdijo, da so delovali v skladu s predpisi. Ptujska občina pa je medtem, da bi uredila razmere, koncesijo podelila komunalnemu podjetju.

Ptuj

Predsednik Brodarskega društva Ranca Emil Mesarič zatrjuje, da nepravilnosti ni, saj da sami hočejo delati legalno in ne s pomočjo črnih gradenj. Kot je dejal, gre pri domnevno spornih zgradbah za lesene in premične objekte, za katere v času postavitve še niso potrebovali takšne dokumentacije, kot je zahtevana danes. Tudi gostinski lokal je po njegovih zagotovilih ves čas deloval legalno, so ga pa pred leti oddali v najem podjetju Radial, ki je sicer v Mesaričevi lasti.

Miran Senčar, župan MO Ptuj
Miran Senčar, župan Mestne občine Ptuj.

Mesarič ob tem sicer priznava, da je za nekatere stvari dokumentacijo potrebno še urediti, a da se brodarsko društvo vseskozi trudi za to. Občino je zato pozval, da se skupaj lotijo celovite ureditve dokumentov in s tem zagotovijo boljšo prihodnost jezera, na katerem društvo aktivno deluje že več kot 40 let. Na Mestni občini Ptuj pa – kot kaže – situacijo razumejo nekoliko drugače. Župan Miran Senčar trdi, da je kar nekaj stvari postavljenih tam, kjer jih ne bi smelo biti. Omenja prav pomole, ki so po njegovih informacijah skoraj v celoti zunaj vodne pravice, prav tako pa, da je nekaj objektov postavljenih na črno. “Tudi kontejnerji, v katerih ima društvo shranjena plovila, so na zemljišču Mestne občine, za kar doslej ni bila sklenjena najemna pogodba,” je dodal Senčar, ki se je zdaj odločil ukrepati s podelitvijo koncesije za upravljanje z jezerom Komunalnemu podjetju Ptuj.

Ob tem pojasnil, da gre za resno podjetje, ki se bo najprej lotilo urejanja tistih zadev, ki bi morale biti urejene že davno, to pa pomeni, da bo poskrbelo za zakonito delovanje in postavitev objektov na Ranci. S tem pa se v društvu ne strinjajo in pravijo, da je bila dodelitev koncesije nezakonita.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.