14:28, pet, 26. Apr

Častni občan Vuzenice je Otokar Vačovnik





Na včerajšnji slavnostni seji v Vuzenici so obeležili prihajajoči 28. občinski praznik. Občinski svet Občine Vuzenica je podelil tudi naziv častnega občana.

Naziv, ki ga v občini Vuzenica podeljujejo na štiri leta, je letos prejel  Otokar Vačovnik, za več kot 60 let prostovoljnega dela kot član Prostovoljnega gasilskega društva Vuzenica, kasneje tudi kot član društva radioamaterjev in v funkciji predsednika v Društvu upokojencev. Oto Vačovnik je sovaščanom vseskozi pomagal tudi z reševanjem zagat z elektriko in električnimi napravami. Posvečal pa se je tudi drugim prošnjam in prostovoljnemu delu. Za svoje zasluge ni le prejel naziva častni občan, temveč mu je v znak pomembnosti njegovega dela bil predan tudi kvačkani grb Občine Vuzenica, ki je plod kvačkanja Maričke Skaze.

Pomembno pa so s svojim delovanjem v lokalni skupnosti skupnosti doprinesli tudi Prostovoljno gasilsko društvo Vuzenica ter njihov član Marjan Ovčak, ki je v gasilstvu dejaven že več kot 50 let. Tako PGD Vuzenica kot Ovčak si v prihodnje prizadevajo deljenja svojega znanja in izkušenj v dobrobit skupnosti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.