18:19, sob, 11. Maj

Dedek Mraz prispel iz Pohorja in obiskal otroke po Mariboru





Mariborčani že tradicionalno vsako leto sredi decembra dedka Mraza pričakajo na Snežnem stadionu pod Pohorjem. Eden od treh dobrih mož je skupaj s pravljičnimi bitji v štajersko prestolnico na povabilo Zveze prijateljev mladine Maribor prišel včeraj popoldne, od mesta pa se bo poslovil šele 29. decembra s prireditvijo na Trgu Leona Štuklja.

dedek mraz snežni stadion pohorje 2015 (5)

Kot so sporočili iz ZPM Maribor, je dedek Mraz tudi letos prišel dovolj zgodaj, da bo s svojim pravljičnim spremstvom obiskal mestne četrti, vrtce in šole ter se ustavil povsod tam, kjer ga bodo čakali otroci, ne bo pa pozabil niti na male bolnike v bolnišnici.

Že v ponedeljek bo obiskal vrtec v Brezju in na Pobrežju, pot bo nadaljeval v vrtcu in Osnovni šoli (OŠ) Kamnica ter na OŠ Prežihovega Voranca, nato pa bo obiskal še vrtce in šole na Studencih, v Limbušu, v središču mesta, pa tudi v Miklavžu na Dravskem polju.

dedek mraz snežni stadion pohorje 2015 (1)

Dedek mraz bo s svojo praznično okrašeno kočijo s pravljičnim spremstvom potoval po mestnih soseskah in se ustavil povsod tam, kjer ga bodo čakali otroci. Obdaril bo tudi otroke iz socialno ogroženih družin, ki se bodo zbrali v Domu ustvarjalnosti mladih in tiste, ki bodo zadnje dneve leta preživljali na novoletnem taboru na Domu Miloša Zidanška na Pohorju.

Čarobne besede in začarane otroške pesmice bodo dedka Mraza tik pred iztekom leta, 29. decembra privabile še na praznično okrašene mestne ulice v središču Maribora in v pravljično Vilinsko mesto. Otroci se bodo od njega dokončno poslovili na velikem odru na Trgu Leona Štuklja, nato pa se bo ta dobri mož odpravil še drugim otrokom naproti.

deda mraz1

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.