17:29, ned, 28. Apr

Direktorji mariborskih podjetij in Bratuškova za okroglo mizo





Na Poslovno mreženjskem brunchu, ki so ga za direktorje, menedžerje in vodje organizirali podjetje EVRA razvoj zaposlenih, psihodiagnostika in coaching, revija DIREKTOR in Poslovna CONA Tezno, se je zbralo več kot 100 direktorjev, podjetnikov, županov in kandidatov za župane. Kot častna govornica jih je pozdravila podpredsednica vlade in ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek.

Foto: M. Pigac
Foto: M. Pigac

Organizatorji so dogodek pripravili z željo, da povežejo direktorje, vodje, menedžerje in vse, ki jih vodenje zanima. Maribor že dolgo ni bil priča dogodku, ki bi predvsem združeval in povezoval, cilji organizatorjev pa gredo še dlje. Simona Lobnik Ambrožič: “Člani skupne projektne skupine Poslovne Cone Tezno in našega podjetja EVRA in Revije DIREKTOR ocenjujemo, da je prvo Poslovno mreženje in brunch za direktorje odlično uspelo. Prijetno smo bili presenečeni tako nad odzivom vodilnih gospodarstvenikov mesta in regije kot odzivnostjo novoizvoljenih županov ter županskih kandidatov. Dogodek so prepoznali kot odločen korak v smeri povezovanja podjetij, gospodarskih subjektov in politične sfere, ki morajo delovati z roko v roki. Prevečkrat namreč pozabimo, da je logika omenjene sinergije zelo preprosta: politika naj gospodarstvu omogoča čim boljše pogoje za delo, gospodarstvo pa bo Sloveniji in njenim državljanom dobre rezultate vračalo v obliki davkov, s tem pa splošnega dviga blagostanja za vse nas.”

Foto: M. Pigac
Foto: M. Pigac

Direktorica podjetja EVRA in odgovorna urednica Revije DIREKTOR, ki tudi deluje v Coni
Tezno, je še dodala, da velik obisk, odlične ocene in pričakovanja udeležencev organizatorje obvezujejo, da bodo s srečanji redno nadaljevali. Alenka Bratušek o možnosti razvoja Častna govornica, podpredsednica vlade in ministrica za infrastrukturo je uvodoma povedala, da pozdravlja takšne povezovalne dogodke. V luči delovanja ministrstva pa spregovorila o pomembnosti primerne cestne in železniške infrastrukute ter oskrbe z energijo, tudi za podjetja. Maribor namreč leži na pomembnem prometnem stičišču z lahko cestno dostopnostjo do pomembnih slovenskih in evropskih točk. Bratuškova je pohvalila delovanje Cone Tezno, kjer deluje več kot 200 podjetij in katera zaposluje več kot 4 tisoč ljudi in poudarila, da zaradi spodbudne podjetniške klime nastajajo nove možnosti za razvoj.
Okrogla miza z direktorji Na okrogli mizi o voditeljstvu z direktorji, na kateri so sodelovali Branko Kamenšek, direktor LEK veterina, Olga Belec, državna sekretarka v uradu za Slovence v zamejstvu in lastnica hotela Diana, Gorazd Bende, direktor Poslovne cone Tezno, Simona Mandl, center menedžerka Europarka Maribor in Gregor Rajšp, direktor HRM Mercator in predsednik Kadrovske zveze Slovenije, so spregovorili o obstoječih možnostih povezovanja in iskanja sinergij, o vključevanju gospodarstva v predvolilne teme, pa o dobrem upravljanju z ljudmi…

Dogodek so zaključili v prijetnem sproščenem druženju, ki je ponudilo mnogo možnosti
sodelovanja in povezovanja tudi med gospodarstvom in politiko. Hvaležni bomo, če boste o dogodku poročali v vašem mediju. Za vas sta za na voljo tudi organizatorja dogodka, zato prilagam njune kontakte.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.