17:36, sre, 8. Maj

Drava spet poplavlja





Pretoki rek so se precej povečali po vsej državi. Tudi Drava je prestopila bregove. V Dvorjanah v občini Duplek, podobno kot pred dvema letoma – že na običajno najbolj izpostavljenih mestih. Tokrat ni tako hudo, a so opozorila kljub temu vzeli resno, pojasnjuje župan.

Po besedah dupleškega župana Mitje Horvata, naj bi bili najbolj ogroženi ležeči deli Vurberga in Dvorjan. V stanju pripravljenosti in na intervencijah so bili tudi v občinskem štabu civilne zaščite.

Zaradi povišanega pretoka reke Drave so tudi v Mestni občini Maribor že v četrtek zvečer aktivirali štab civilne zaščite, ponoči pa še gasilce: poklicne in prostovoljne, je me drugim pojasnil Andrej Verlič, poveljnik Civilne zaščite Maribor. Stanovanjskih in gospodarskih objektov voda v stari strugi naj ne bi ogrožala. Najbolj kritična točka naj bi bila Trčova. Eno ključnih dejstev pa je tudi to, da so krajani, zaradi že znanih scenarijev, tokratno situacijo vzeli zelo resno, tako da spremljajo informacije in upoštevajo varnostna navodila.

Podrobnosti si oglejte danes zvečer, v Občinskem informatorju ob 18.30, na BK TV.

duplek malecnik (3)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.